• 7 Μαΐου 2024,

Τελευταίες μέρες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου

 Τελευταίες μέρες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο Σύλλογος ΠΝΟΗ έδωσε τέλος στις συμβάσεις με 24 εργαζόμενους του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ». Αυτή η εξέλιξη σημαίνει το τέλος του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ», ένα πρόγραμμα φιλόδοξο, που άρχισε στο Δήμο Καβάλας, το φθινόπωρο του 2013.

Με λίγα λόγια η παράταση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, απεδείχθη ότι ήταν η τελευταία, έτσι το πρόγραμμα περνά στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων, ως ένα πρόγραμμα που κάτι προσέφερε στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Αυτές τις ημέρες μέχρι και την Τρίτη το πολύ, θα λειτουργήσει τελευταία φορά το κοινωνικό παντοπωλείο,  στη δημοτική αγορά, ενώ ήδη διέκοψε τη λειτουργία του το κοινωνικό παντοπωλείο στις Κρηνίδες. Μάλιστα από τις Κρηνίδες μοιράστηκαν ακόμη περισσότερα τρόφιμα, προκειμένου οι δικαιούχοι να καλυφθούν και για το μήνα Μάρτιο.

Δωρεά τροφίμων που έλαβε τελευταία η ΠΝΟΗ, θα μοιρασθεί από το κοινωνικό παντοπωλείο της δημοτικής αγοράς τη Δευτέρα και την Τρίτη, στη συνέχεια αυτό θα διακόψει τη λειτουργία του. Όχι οριστικά.

Τα κοινωνικά παντοπωλεία θα διατηρηθούν με ένα διάλειμμα για το υπόλοιπο του μηνός Μαρτίου, εκτός εάν υπάρξει κάτι απρόοπτο. Προκειμένου από τον Απρίλιο ή τον Μάιο το αργότερο να επανέλθουν αυτή τη φορά ως τμήματα μιας νέας δομής που προετοιμάζει ο Δήμος Καβάλας, τα λεγόμενα κέντρα κοινότητας.

Η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων για την πρόσληψη προσωπικού για τα κέντρα κοινότητας έχει εκπνεύσει. Οι αιτήσεις αξιολογούνται.

Το πρόβλημα είναι αν το προσωπικό θα είναι αρκετό για να λειτουργούν τα κοινωνικά παντοπωλεία στην Καβάλα και στις Κρηνίδες, όπως λειτουργούσαν τις ημέρες του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Το κοινωνικό φαρμακείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ευθύνη των φορέων που το δημιούργησαν, ενώ αντίθετα διακόπτει τη λειτουργία του και ο δημοτικός λαχανόκηπος.

Διαβάστε επίσης