Τελειώνει η ανακαίνιση του κτιρίου για τους επιπλέον πρόσφυγες

 Τελειώνει η ανακαίνιση του κτιρίου για τους επιπλέον πρόσφυγες

Ολοκληρώνονται εντός του μήνα οι εργασίες στο στρατιωτικό κτίριο εντός του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει 70-100 επιπλέον των υφιστάμενων πρόσφυγες. Οι εργασίες έγιναν γρήγορα, με χρήματα ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημιουργήθηκαν διαμερίσματα, όπως αυτά που ήδη υπάρχουν σε όμορα κτίσματα του στρατοπέδου. Μέσα στο μήνα το ακίνητο θα είναι πλήρως έτοιμο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα μεταφερθούν σε αυτό πρόσφυγες, προερχόμενοι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Εντός της δομής υπάρχει ησυχία. Πρόσφατο είναι το επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, έγινε στην είσοδο του στρατοπέδου. Όλοι εύχονται και ελπίζουν να μην δοθεί καμία συνέχεια. Λέγεται ότι μικροπεριστατικά συνεχίζονται ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι επήλθε ηρεμία στη δομή αφού οι μεν αποδέχθηκαν τη συνύπαρξη με τους δε.

Σήμερα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου» παραμένουν 400 περίπου πρόσφυγες. Υπάρχουν αυτοί που έρχονται κι αντικαθιστούν όσους αποχωρούν λόγω του προγράμματος συνένωσης οικογενειών. Σε γενικές γραμμές δίδεται η εντύπωση ότι η δομή αφού υποδεχθεί ακόμη 70-100 πρόσφυγες θα φθάσει στο μέγιστο νούμερο φιλοξενούμενων μιας και κατά την ίδια άποψη δεν υπάρχει ούτε προοπτική, ούτε κατάλληλα κτίρια για περισσότερους.

Διαβάστε επίσης