• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Τελειώνει ο πεζόδρομος στην Κασσάνδρου, μετά τις γιορτές έργο στον Άγιο Νικόλαο

 Τελειώνει ο πεζόδρομος στην Κασσάνδρου, μετά τις γιορτές έργο στον Άγιο Νικόλαο

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας κ. Γιάννης Ιακωβίδης περιγράφει μιλώντας στην Πρωινή τις λεπτομέρειες της συζήτησης με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας.

Στη συνάντηση πριν μια εβδομάδα. Με την ευκαιρία αναφέρεται στο χρόνο επέκτασης των εργασιών στα σοκάκια της περιοχής του Αγίου Νικολάου όπως επίσης στο νέο πεζόδρομο της Κασσάνδρου που θα είναι σχεδόν έτοιμος πριν τις γιορτές.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι θέματα συζητήσατε με το ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας, στο γραφείο του διευθυντή του που βρεθήκατε- μαζί με το Δήμαρχο- την περασμένη Δευτέρα (20/11);

Απ: Ο προβληματισμός μας ήταν ευρύτερος. Το πως μπορούν να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες. Στην αισθητική και στα θέματα ασφαλείας των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ. Έχουμε σε εκκρεμότητα υποσταθμούς, έχουμε και την υπογειοποίηση των δικτύων. Αυτά ήταν τα δυο θέματα.

Επικεντρωθήκαμε στη συνέχεια στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που γίνεται το γνωστό έργο. Όπως και στην περιοχή του Περιγιαλίου όπου εκεί έχουμε μεγάλης έκτασης υπέργεια καλώδια, ιστούς, σε λάθος θέσεις που πρέπει να απομακρυνθούν. Διότι με τη διάνοιξη των νέων δρόμων οι ιστοί του ΔΕΔΔΗΕ προκύπτουν να είναι στον άξονα του δρόμου. Δεν μπορούμε δηλαδή να τους ανοίξουμε και να μπορούν να είναι σε χρήση.

Στα πλαίσια αυτά έγινε ευρύτερη κουβέντα και για τα θέματα των υποσταθμών που είναι μια άσχημη εικόνα στην πόλη και πιθανόν να είναι και αυξημένου κινδύνου, σε σχέση με τις καινούργιες εκδοχές που έχουμε. Με τους υποσταθμούς που μπαίνουν στο έδαφος υπέργεια ή υπόγεια και δεν έχουν ποτέ κινδύνους και δεν έχουν το δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα που συναντάμε πολύ συχνά. Αυτό ήταν το αντικείμενο που μας απασχόλησε.

Ήταν αμοιβαίες οι υποσχέσεις για εξυπηρετήσεις τους είδους, όπου επεμβαίνουνε να βοηθάμε λίγο και εμείς στο θέμα των εκσκαφών για να υπογειοποιούνται τα δίκτυα. Συμφωνία με το ΔΕΔΔΗΕ να έρχονται τα συνεργεία τους και να υπογειοποιούν τα δίκτυα σε συνδυασμό με τους εργολάβους που έχουμε εμείς και εκτελούν τα έργα. Νομίζω ότι θα καταφέρουμε να μπούμε αρκετά γρήγορα σε μια ρέγουλα σε αυτόν τον τομέα.

Ερ: Συμφωνήσατε ποιο θα είναι το επόμενο κοινό κατά κάποιο τρόπο έργο;

Απ: Τα δυο έργα που έχουμε υπόψη μας και πρέπει να συνεργαστούμε με πολύ προσοχή και συντονισμένα είναι ο Άγιος Νικόλαος. Υπάρχει ένα δίκτυο μέσης τάσης γιατί κάτω από τον κατάστημα που λειτουργεί σούπερ μάρκετ υπάρχει και υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ. Θα πρέπει εκεί να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για να μη πάθουμε αυτά που σε προηγούμενες εκδοχές είχαμε. Καθυστερήσεις ένθεν και ένθεν και μένανε τα εργοτάξια ανοιχτά χωρίς λόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ερ: Γενικά στον Άγιο Νικόλαο το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου φαίνεται ότι θα προχωρήσει μετά τις γιορτές.

Απ: Θα πρέπει να τελειώσουμε τη δεξιά πλευρά της Κουντουριώτου (πεζοδρόμιο) μέχρι τις γιορτές και ίσως το κομμάτι της νότιας πλευράς της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, να ολοκληρωθεί η Ύδρας.  Αν αυτά μας απασχολήσουν μέχρι τις γιορτές, ασφαλώς μετά, στις αρχές Ιανουαρίου θα μπούμε μέσα στους μικρούς πεζόδρομους του Αγίου Νικολάου. Νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη εποχή.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε καταλληλότερη. Τότε θα γίνουν και αυτές οι συνδυαστικές επεμβάσεις που συζητάμε γιατί παράλληλα με τη ΔΕΔΔΗΕ έχουμε και την ΔΕΥΑΚ. Και η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να συντονιστεί μαζί μας, ώστε και εκείνη να υπογειοποίηση τα νέα δίκτυα, τα καινούργια εντελώς δίκτυα τα οποία είναι της υδροδότησης και πρέπει να υλοποιηθούν σύντομα.

Ερ: Με την ευκαιρία συζητήσατε με το ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας για το μεγάλο υποσταθμό που έχει στο Περιγιάλι; Οι κάτοικοι ζητούν τη μεταφορά του.

Απ: Είναι ένα μεγάλο θέμα. Συζητήθηκε και αυτό. Μάλλον είναι το μέλλοντος. Είναι μακρινή υπόθεση αλλά η πιο πρόσφατη τεχνολογία που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα θα βοηθήσει να έχουμε μια θετική προοπτική για σύντομη εφαρμογή επίγειων υποσταθμών χωρίς όλο αυτό το πολύ βαρύ εξοπλισμό που υπάρχει σήμερα. Είναι compact κατασκευές, πολύ συγκεντρωμένες και πολύ προσεκτικές.

Χωρίς να αλλοιώνουν ή να δημιουργούν πρόβλημα στο ευρύτερο περιβάλλον. Απομένουν τα δίκτυα υψηλής τα οποία εκείνα μπορούν να υπογειοποιηθούν. Η άσκηση πίεσης που μπορεί να εφαρμοστεί από την πλευρά του Δήμου, είναι δεδομένη και είναι παράλληλα με τις επιδιώξεις των κατοίκων της περιοχής. Θα πρέπει να υπάρξει η εξασφάλιση μιας πολύ σημαντικής πίστωσης για να κάνει ορατή αυτή την υλοποίηση.

Ερ: Θα είναι έτοιμος πριν τις γιορτές ο πεζόδρομος μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη; Στην οδό Κασσάνδρου;

Απ: Κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ κοντά στο να ισχύσει. Οι φυτεύσεις στην ίδια περιοχή θα γίνουν την Άνοιξη αλλά το δάπεδο θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο. Υπάρχουν τα φωτιστικά στο σημείο  και είναι έτοιμα για τοποθέτηση. Μόλις υλοποιηθεί το δάπεδο και έχουμε την τελική επιφάνεια, νομίζω τα άλλα θα είναι εύκολα.

Διαβάστε επίσης