• 26 Απριλίου 2024,

Τελειώνει το έργο στη Δημοτική Καπναποθήκη!

 Τελειώνει το έργο στη Δημοτική Καπναποθήκη!

Στη διάρκεια της συνεδριάσεως που πραγματοποίησε χθες το πρωί η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας έγινε γνωστό ότι από μέρα σε μέρα, από βδομάδα σε βδομάδα τελειώνει το έργο του φωτισμού και της επίπλωσης στη Δημοτική Καπναποθήκη. Το τεχνικό σκέλος του έργου έχει αποπερατωθεί προ πολλού. Τώρα ολοκληρώνεται το έργο για τον φωτισμό και την επίπλωση, κάτι που σημαίνει ότι η Δημοτική Καπναποθήκη θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως πολιτιστικό κέντρο.

Η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε χθες το πρωί στο δημαρχείο χωρίς την παρουσία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και χωρίς να υπάρχει κάποιο έκτακτο θέμα, πέραν των εννέα τακτικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Συζητήθηκε η έκθεση και ο ισολογισμός των αποτελεσμάτων χρήσης του δήμου Καβάλας για το 2017. Το θέμα θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο. Οριστικοποιήθηκε ο προσωρινός ανάδοχος, η εταιρεία «Μέδουσα», στο έργο διαχείρισης των οικοδομικών αποβλήτων του δήμου Καβάλας έτους 2018. Καταρτίστηκαν οι όροι για το διαγωνισμό της υπηρεσίας παροχής ταχυδρομείου έτους 2019. Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης εξήγησε ότι το κονδύλιο για τα κούριερ έχει αυξηθεί προκειμένου να ενημερώνονται καλύτερα οι δημότες, να αποστέλλονται δηλαδή σ’ αυτούς περισσότερες συστημένες επιστολές.

Δόθηκε παράταση στο έργο φωτισμού και επίπλων στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Καβάλας έως τις 31 Ιανουαρίου. Ειπώθηκε ωστόσο ότι το έργο σε γενικές γραμμές έχει ολοκληρωθεί. Η παράταση διάρκειας δύο μηνών, εξήγησε ο κ. Καλανταρίδης, δίνεται περισσότερο για τυπικούς λόγους. Το έργο συντηρήσεων – επισκευών στην κεντρική πλατεία έχει ως προσωρινό ανάδοχο την κοινοπραξία Φιλιππίδη – Τσάντα με έκπτωση 42,81%. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου με έξι προσφορές.

Προσωρινός ανάδοχος υπάρχει και για το έργο αποκατάστασης πυροσβεστικών κρουνών. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου με έξι προσφορές και μεγαλύτερη έκπτωση προσέφερε η κοινοπραξία Μπουρινάρη – Κρόκου η οποία και θα εκτελέσει το έργο. Ο κ. Καλανταρίδης εξήγησε ότι θα αλλάξουν πολλοί πυροσβεστικοί κρουνοί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια έργα ώστε σύντομα να αλλάξουν όλοι οι πυροσβεστικοί κρουνοί την πόλη της Καβάλας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης