• 19 Απριλίου 2024,

Τελικά απόφαση πήρε η διοίκηση της ΕΛΜΕ

 Τελικά απόφαση πήρε η διοίκηση της ΕΛΜΕ

Με λίγους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης παρόντες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση της ΕΛΕ Καβάλας την περασμένη Πέμπτη στο χώρο του 6ου λυκείου. Δυστυχώς οι καθηγητές δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΕΛΜΕ. Έτσι δεν πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας μια γενική συνέλευση αλλά μια συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ.

Χθες ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωτήρης Τότης ήταν στην Αθήνα ώστε να παραστεί στη γενική συνέλευση των προέδρων την οποία οργάνωσε η ΟΛΜΕ. Η ομοσπονδία ειδοποίησε τις κατά τόπους ΕΛΜΕ ώστε να λάβουν αποφάσεις, εάν είναι δυνατό μέσω των γενικών τους συνελεύσεων, για ενδεχόμενο προγραμματισμό απεργιακών κινητοποιήσεων.

Την περασμένη Πέμπτη η διοίκηση της ΕΛΜΕ Καβάλας αποφάσισε υπέρ της πρότασης που κατέθεσε η ομοσπονδία. Αυτή την απόφαση μετέφερε στην Αθήνα ο πρόεδρος Σωτήρης Τότης. Κοντολογίς, σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, χωρίς όμως να είναι βέβαιο εάν τελικά θα πραγματοποιηθούν και χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία τους μέσω της συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι οι καθηγητές δεν είναι πρόθυμοι να μετέχουν είτε στις γενικές συνελεύσεις της ΕΛΜΕ είτε σε απεργιακές κινητοποιήσεις που δρομολογούνται.

Διαβάστε επίσης