• 16 Απριλίου 2024,

Τελικά δεν πέφτουν μόνο οι κυβερνήσεις …

 Τελικά δεν πέφτουν μόνο οι  κυβερνήσεις …

Τελικά δεν πέφτουν μόνο οι κυβερνήσεις όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα αλλά και οι γέφυρες !

Ηταν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής που σε τμήμα της ταλαιπωρημένης έτσι και αλλιώς γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο σημείωθηκε καθίζηση.

Ένας γερανός και ένα ΙΧ αυτοκίνητο πάνω στο οδόστρωμα της γέφυρας την στιγμή της καθίζησης χωρίς όμως να πάθουν οι επιβαίνοντες το παραμικρό.

“Τυχεροί” θα πούνε όλοι με μια φωνή.

Ούτε τα οχήματα πάθανε κάτι.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πάντες που βρέθηκαν στο σημείο της καθίζησης , ο δρόμος αποκλείστηκε και ξεκίνησε ο χορός των διαβουλεύσεων , των επισκέψεων , των συσκέψεων και τελικά των αποφάσεων.

Σύμφωνα και με την υπουργό Μακεδονίας Θράκης θα πρέπει πρώτα να βρεθούν τα αίτια της κατάρρευσης , εν συνεχεία να υπολογιστεί το μέγεθος της ζημιάς και στην τρίτη φάση να γίνει η αποκατάσταση η οποία θα πρέπει να είναι άμεση.

Και αν δεν μπορεί είπε η υπουργός να αποκαταστήσουν την ζημιά Δήμος ή Περιφέρεια γιατί και το κόστος θα είναι μεγάλο τότε θα το αναλάβει η κυβέρνηση. Είναι και οι εκλογές που έρχονται και καταλαβαίνετε οτι σε μία περίοδο προεκλογική ο κρατικός μηχανισμός αποκτά φοβερά αντανακλαστικά.

Το θέμα είναι να γίνει οτι πρέπει να γίνει προκειμένου να τελειώσουμε οριστικά με αυτό το θέμα διότι και πριν απο μερικά χρόνια είχαμε και πάλι τα  ίδια και τότε είχε κλείσει η γέφυρα για να γίνουν εργασίες συντήρησης που όμως δώσανε , όπως αποδείχθηκε, μία λύση προσωρινή.

Αυτή την φορά η παρέμβαση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη για να μην υπάρξει και άλλη φορά όπου μπορεί να μην είμαστε και τόσο τυχεροί.

Σε όλα τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών παίξανε εικόνες απο την επίσκεψη της υπουργού στο σημείο της καθίζησης και την ερώτηση που κάνει κάποια στιγμή προς την Δήμαρχο της Καβάλας αν έχει γίνει συντήρηση στη γέφυρα.

ΑΓΑΛΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ!

Πως να γίνει συντήρηση είναι η απάντηση της Δημάρχου που είναι έτοιμη να πει τα δικά της αλλά η υπουργός που παίρνει χαμπάρι οτι δεν έχει γίνει τίποτα την κατευθύνει αλλού την συζήτηση.

Κλάσματα δευτερολέπτων πριν συμβεί η καθίζιση είχε περάσει απο το σημείο ένας ντιλιβεράς ο οποίος εξομολογείται  οτι κάποια στιγμή νιώθει την μία ρόδα του δικύκλου να είναι στον αέρα.

Το παιδί πρόλαβε και πέρασε στο τσακ και έκανε μετά μισή ώρα να συνέλθει απο το σοκ.

Είναι σίγουρα για αυτούς που ήταν πάνω στη γέφυρα την ώρα της κατάρρευσης μια τρομακτική εμπειρία και δεν ήταν σίγουρα κάτι τόσο απλό όσο φαίνεται στις φώτο.

Τέλος είναι σίγουρο οτι το γεγονός οτι απο κάτω οι κολώνες δεν έχουν πάθει το παραμικρό θα βοηθήσουν στην γρήγορη σχετικά αποκατάσταση της ζημιάς.

Οσο και πιο γρήγορα να ξεκινήσουν οι εργασίες δεν θα τον φάμε τον χρόνο;

Εδώ στο Παλιό φάγαμε 7- 8 μήνες που ήταν και πιο απλή η ζημιά.

 

Κατά τα άλλα περάσαμε ένα ακόμα Σαβαβτοκύριακο του Νοέμβρη με καλές θερμοκρασίες και αρκετά σύννεφα που όμως δεν φέρανε ούτε αυτή την φορά βροχή.

Αν το καλοσκεφθείτε θα πρέπει να έχει να βρέξει κανά 20ήμερο σίγουρα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχε

τε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι ύποπτοι και πονηροί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης