Τελειώνει ή όχι το «ΣΤΗΡΙΖΩ»;

 Τελειώνει ή όχι το «ΣΤΗΡΙΖΩ»;

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα περιμένει ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, για να μάθει τα νεότερα του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ από το αρμόδιο υπουργείο. Μετά και την 5η παράταση, το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ», που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2013, στο Δήμο Καβάλας, υποτίθεται ότι τέλειωσε στις 28 Φεβρουαρίου του 2017.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για μία ακόμη παράταση του προγράμματος. Το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό. Μιλήσαμε χθες με την ταμία του Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΝΟΗ, Ελένη Ψυρούκη, η οποία μας είπε, ότι η ΠΝΟΗ περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις, κι αν δεν υπάρξει ανακοίνωση για μία ακόμη παράταση μέχρι τη Δευτέρα, τότε θα μπει στη διαδικασία να ολοκληρώσει το πρόγραμμα από τη γραφειοκρατική του πλευρά. Κι όμως φαίνεται η γραφειοκρατική πλευρά έχει πάντα πολύ δουλειά. Η παράταση που ακούγεται ότι θα δοθεί, αν και πρόκειται για φήμες, είναι παράταση τριών μηνών, κατόπιν λέγεται των δημάρχων.

Προβλέψεις δε γίνονται, καθώς στο παρελθόν το πρόγραμμα τέλειωνε, αλλά τελικά συνεχίζονταν με παράταση που δίνονταν πολύ – πολύ καθυστερημένα. Αν το πρόγραμμα τελειώσει τότε οι βασικές του δομές θα συνεχιστούν με εθελοντική δουλειά και ανάμειξη τοπικών φορέων.

Εκείνο για το οποίο γίνεται προσπάθεια, εφόσον το πρόγραμμα τελειώσει να συνεχιστούν το κοινωνικό ιατρείο φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το τραπέζι της Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης αλλά και ο δημοτικός λαχανόκηπος, που λειτουργεί στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα.

Διαβάστε επίσης