• 19 Απριλίου 2024,

Τέλος Σεπτέμβρη λειτουργεί ο εξοπλισμός της Π.Ε. για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

 Τέλος Σεπτέμβρη λειτουργεί ο εξοπλισμός της Π.Ε. για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Υπογράφηκε εκ νέου χθες η σύμβαση της Π.Ε. Καβάλας με την εταιρία των Αθηνών, η οποία θα αναλάβει να επαναλειτουργήσει τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η σύμβαση υπογράφηκε δεύτερη φορά εξ αιτίας μικρών γραφειοκρατικών προβλημάτων. Όλα δείχνουν ότι μετρήσεις θα αρχίσουν πάλι να γίνονται το δεύτερο 15νθημερο του Σεπτέμβρη. Οι σταθμοί είναι τρεις και βρίσκονται στο Φρούριο, στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου και στον κόμβο Άσπρων Χωμάτων. Περιγράφονται ως παλαιάς τεχνολογίας, εξ αυτού του λόγου ήταν δύσκολη η διαδικασία ανεύρεσης ανταλλακτικών. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε τον Απρίλιο στη συνέλευση της Νέας Καρβάλης ότι ακόμη κι όταν οι σταθμοί επαναλειτουργήσουν, παραμένει άγνωστο το διάστημα που θα αντέξουν να λειτουργούν. Παρόλα αυτά η υπόσχεση του Απριλίου γίνεται πράξη κι οι σταθμοί θα μπουν πάλι σε λειτουργία.

Τα κυριότερα σημεία της σύμβασης είναι τα ακόλουθα: Κόστος προμήθειας ανταλλακτικών και απαραίτητων εργασιών 15.000 ευρώ περίπου. Αριθμός ανταλλακτικών περίπου 30. Αριθμός οργάνων 6. Εταιρία που ανέλαβε την εργασία ENVIROSYS ΕΠΕ Περιβαλλοντικές Εφαρμογές – Τεχνολογικός Εξοπλισμός με έδρα την Αθήνα. Εκτός από την προμήθεια ανταλλακτικών προβλέπονται εργασίες: Πάγιες εργασίες συντήρησης του δικτύου (καθαρισμός δειγματοληψιών, γενικός έλεγχος οργάνων).

Εργασίες επισκευής βλαβών των αναλυτών, που προκύπτουν κατά τη λειτουργία τους στη διάρκεια του έτους, καθώς και βαθμονόμησης τους. Εργασίες αντικατάστασης των αναλώσιμων – ανταλλακτικών. Οι εργασίες της επιτόπιας συντήρησης και επισκευής των αναλυτών (οργάνων) θα γίνουν στην έδρα μας μετά την ολοκλήρωση της παραλαβή του συνόλου των αναλώσιμων υλικών – ανταλλακτικών που περιγράφονται στη παραπάνω κατάσταση και θα διαρκέσουν δύο εργάσιμες ημέρες. Με την ολοκλήρωση της προμήθειας των αναλώσιμων υλικών – ανταλλακτικών και των εργασιών συντήρησης και επισκευής η

ανάδοχος εταιρεία θα προσκομίσει βεβαίωση καλής λειτουργίας για όλους τους αναλυτές των τριών Σταθμών και για την ολοκλήρωση της προμήθειας των ανταλλακτικών και η αρμόδια επιτροπή παραλαβής του Τμήματος Περιβάλλοντος ΠΕ Καβάλας θα συντάξει πρωτόκολλα παραλαβής εργασιών και αναλώσιμων υλικών – ανταλλακτικών. Ο έλεγχος για την πορεία υλοποίησης του Έργου , θα πραγματοποιείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος ΠΕ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης