• 26 Οκτωβρίου 2021,

Τέλος τα διόδια στην Παράκαμψη- Η Εγνατία οδός ΑΕ τα μεταφέρει πιο ανατολικά

 Τέλος τα διόδια στην Παράκαμψη- Η Εγνατία οδός ΑΕ τα μεταφέρει πιο ανατολικά

Με ανάρτηση που έκανε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποίησε την απόφαση της Εγνατίας Οδού ΑΕ να ανοίξει το δρόμο στον κόμβο των Άσπρων Χωμάτων (κόμβος νέου λιμανιού). Επιτρέποντας και πάλι την είσοδο οχημάτων στην πόλη από τα ανατολικά.  Περίπου 6 μήνες ο δρόμος ήταν κλειστός για το έργο κατασκευής πλευρικών διοδίων.

Το έργο δεν προχώρησε ποτέ. Αν και η ανάρτηση δεν είναι αναλυτική για το τι μεσολάβησε κι ο δρόμος ανοίγει, καταλαβαίνουμε ότι η εταιρία υλοποιεί σενάριο που γνωστοποίησε στον κ. Λαζαρίδη και σε άλλους τοπικούς φορείς προ λίγων εβδομάδων. Καταργεί το σχέδιο των μετωπικών διοδίων στην Παράκαμψη. Άρα τα πλευρικά στα Άσπρα Χώματα (κόμβος νέου λιμανιού) δεν της χρειάζονται. Τα καταργεί κι αυτά.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες και συνδυασμό αυτών με πρόσφατες, τα μετωπικά διόδια οριστικά δεν θα γίνουν στην Παράκαμψη. Επειδή μετωπικά διόδια θα γίνουν, μεταφέρονται πιο ανατολικά. Ίσως πάνω από τη Νέα Καρβάλη.

Τον Νοέμβρη στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη υπήρξαν διαμαρτυρίες φορέων για την καθυστέρηση στο έργο των συγκεκριμένων πλευρικών διοδίων. Είχε γίνει σύσκεψη στο γραφείο του κ. Κώστα Αντωνιάδη, στην οποία οι επαγγελματίες είχαν απειλήσει ακόμη και με κινητοποιήσεις! Η ανάρτηση του κ. Μακάριου Λαζαρίδη ανέφερε: « Οι πιέσεις απέδωσαν.

Μόλις με ενημέρωσε η διοίκηση της Εγνατίας οδού ότι έδωσε εντολή στον ανάδοχο να ανοίξει την ανατολική είσοδο της Καβάλας, στο ύψος της Νέας Καρβάλης. Συνεχίζουμε προς όφελος των πολιτών».

Διαβάστε επίσης