Θ. Μαρκόπουλος: Στην Αποκεντρωμένη οι ευθύνες για το ΣΥΠΟΘΑ που δεν συνεδριάζει

 Θ. Μαρκόπουλος: Στην Αποκεντρωμένη οι ευθύνες για το ΣΥΠΟΘΑ που δεν συνεδριάζει

Κινητικότητα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου. Τον επισκέφθηκαν η νέα διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, ο νέος περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ, αλλά κι εκπρόσωποι των τοπικών μέσω ενημέρωσης στους οποίους ο αντιπεριφερειάρχης παραχώρησε δηλώσεις.

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν από της δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου, με κυριότερη εκείνη σχετικά με τις συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιούνται από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ). Πρόσφατα, όταν αναδείχθηκε το θέμα, έγινε αναφορά στην ευθύνη της περιφέρειας ΑΜΘ για τις συνεδριάσεις του συμβουλίου που δεν πραγματοποιούνται. Ωστόσο χθες ο αντιπεριφερειάρχης επέρριψε όλη την ευθύνη στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Ερωτηθείς για τις συνεδριάσεις του ΣΥΠΟΘΑ που δε γίνονται από το περασμένο καλοκαίρι, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος παρατήρησε ότι το συμβούλιο ανήκει ουσιαστικά στην αποκεντρωμένη, την οποία βοηθούσε η περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Αυτοί έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα των συνεδριάσεων που δεν πραγματοποιούνται, δήλωσε για την αποκεντρωμένη ο κ. Μαρκόπουλος.

Σχόλια για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Υγείας από τις 16 έως τις 22 Απριλίου στην Καβάλα έκανε ο διευθυντής υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα βαρύ και σημαντικό. Όπως είπε οι εκδηλώσεις αφορούν σε όλη την κοινωνία κι εξέφρασε την προσδοκία του η προσπάθεια να επιτύχει, προκειμένου στη συνέχεια να καθιερωθούν.

Κατά την έναρξη των δηλώσεών του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι κατόπιν υπουργικής αποφάσεως και με αφορμή τα λοιμώδη νοσήματα η ΠΕ Καβάλας θα προσλάβει για οκτώ μήνες τρεις κτηνίατρους. Η διαδικασία για την επιλογή τους βρίσκεται στην αρχή της και η πρόσληψή τους θα είναι μια μεγάλη ανάσα για την υπηρεσία, κατά τα λεγόμενα του αντιπεριφερειάρχη. Ανακοίνωσε επίσης ότι τώρα εκταμιεύονται τα χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου της ιχθυόσκαλας. Έτσι απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, που όταν είχε επισκεφθεί το φθινόπωρο τις εγκαταστάσεις υπαινίχθηκε πως τα χρήματα υπήρχαν από τότε ωστόσο ο ανάδοχος δεν πληρώνονταν. Τα λεφτά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, που υποτίθεται ότι τα είχαμε, εκταμιεύονται τώρα. Έτσι επέρριψε ουσιαστικά την ευθύνη στο υπουργείο για την καθυστέρηση του έργου.

Αναφορικά με την εκτέλεση έργων κατασκευής κυκλοφοριακών κόμβων σε Καβάλα, Νέστο και Παγγαίο, ο κ. Μαρκόπουλος παρατήρησε χθες πως αν και υπάρχουν τα χρήματα τα έργα δε διαθέτουν ώριμες μελέτες. Ήδη ο δήμος Νέστου διευκολύνει αναλαμβάνοντας την εκπόνηση της μελέτης για έναν από τους τρεις κόμβους . Ζήτησε το ίδιο να πράξει ο δήμος Παγγαίου για κόμβο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και ο δήμος Καβάλας για την κατασκευή κόμβου μπροστά από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Τέλος, για τη μετάταξη μηχανικού από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι ενώ όλοι στην Καβάλα γνωμοδότησαν αρνητικά, παρόλα αυτά υπήρξε υπουργική απόφαση βάσει της οποίας εγκρίθηκε η συγκεκριμένη μετάταξη.

Όταν οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη ολοκληρώθηκαν, υποδέχθηκε στο γραφείο του το νέο περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ (φωτογραφία). Ο αρχυπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, με καταγωγή από τη Δράμα που στο παρελθόν υπηρέτησε στην Π.Υ. Ελευθερουπόλεως, συνοδεύονταν από το διοικητή της Π.Υ. Καβάλας κ. Μπαλατσούκα. Ήρθα, είπε ο κ. Αποστολίδης, ώστε να επιβεβαιώσουμε την άριστη συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο τέλος των συναντήσεων ο κ. Μαρκόπουλος συνάντησε τους εκπροσώπους του νέου διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, με επικεφαλής τη νέα πρόεδρο Μαρίνα Φιλιππίδου.

Διαβάστε επίσης