• 25 Απριλίου 2024,

Θ. Μουριάδης για τη γέφυρα: Περνά ο καιρός και δεν γίνεται τίποτα

 Θ. Μουριάδης για τη γέφυρα: Περνά ο καιρός και δεν γίνεται τίποτα

Το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μίλησε στα ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, αναφερόμενος στα όσα είχαν προηγηθεί την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μουριάδης ρωτήθηκε σχετικά με το διαδικαστικό θέμα επί της γνωμοδότησης Χρυσόγονου και απάντησε:

«Μ’ ενδιαφέρει το περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης γι’ αυτό και ζητώ από τη δήμαρχο να μας δώσει ένα αντίγραφό της. Μικρή σημασία έχουν οι ημερομηνίες αφού πρόκειται για τυπικό ζήτημα. Απογοητεύομαι διαπιστώνοντας ότι ο καιρός περνά και δεν γίνεται τίποτα. Ο δήμος πρέπει να πιέσει το κράτος και την περιφέρεια προκειμένου να δρομολογηθούν ενέργειες και να διαπιστωθεί η αντοχή της υπόλοιπης γέφυρας. Απάντηση σ’ αυτό θα δώσουν οι αρμόδιοι μηχανικοί.

Εφόσον διαπιστωθεί η κατάσταση της υπόλοιπης γέφυρας τότε θα πρέπει ταχύτατα να αποφασιστεί το έργο επανακατασκευής».

Αναφορικά με το έργο της Σαπφώς Αγγελούδη με θέμα την ιστορία του Δήμου Καβάλας και των Δημάρχων της, ο Θόδωρος Μουριάδης πρότεινε το σημαντικότατο αυτό δίτομο έργο να προσφερθεί δωρεάν στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας καταπληκτική τη δουλειά της συγγραφέως. Σχετικά με τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας και της ΔΙΑΜΜΑΘ για το εργοστάσιο απορριμμάτων, ο κ. Μουριάδης επανήλθε προτείνοντας άμεση εμπλοκή του ίδιου του δήμου. Κατά την άποψη του κ. Μουριάδη, οι ίδιοι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι άλλωστε που προβλέπεται και σύμφωνα με το νέο νόμο Κλεισθένη.

Επειδή ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν όλα όσα έγιναν, ο Θόδωρος Μουριάδης πρότεινε να ασχοληθεί σοβαρά ο δήμος Καβάλας με όλα τα επόμενα στάδια σχετιζόμενα με τα απορρίμματα, χωρίς την εμπλοκή της ΔΙΑΜΜΑΘ.

Διαβάστε επίσης