• 8 Μαΐου 2024,

Θα αργήσει η διανομή τροφίμων

 Θα αργήσει η διανομή τροφίμων

Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Καβάλας βρίσκεται τους τελευταίους μήνες, στην απόλυτη αρμοδιότητα της Διοίκησης του Δήμου, καθώς το πρόγραμμα «Στηρίζω» έπαψε να υπάρχει. Έχει προηγηθεί διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου, η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα. Ο Δήμος Καβάλας χειρίζεται μόνος του όλα τα θέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο νέος κανονισμός του οποίου είναι έτοιμος, να εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα, τελικά από το δημοτικό συμβούλιο. Ο νέος κανονισμός του Κοινωνικού παντοπωλείου σημαίνει ότι αμέσως μετά θα επικαιροποιηθεί ο κατάλογος των δικαιούχων, προκειμένου οι διανομές στο τέλος του 2017 να γίνουν με βάση τον καινούριο κατάλογο κι όχι τον προηγούμενο, που κυρίως αφορά, την περίοδο του προγράμματος «Στηρίζω».

Μέχρι να τελειώσει αυτή η απαραίτητη γραφειοκρατία, στο τέλος Σεπτέμβρη θα γίνει διανομή τροφίμων, στους παλιούς δικαιούχους. Η διανομή από το Κοινωνικό παντοπωλείο και τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας, στο στρατόπεδο Κωτσάλου.

Αρχές Οκτώβρη ο Δήμος Καβάλας θα μοιράσει τρόφιμα, μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μοιραστεί μόνο κρέας. Τα τρόφιμα που θα μοιραστούν το φθινόπωρο, στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου, θα έχουν αγορασθεί από το Δήμο Καβάλας, αφού ο διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων εξελίσσεται ομαλά. Υπάρχουν ανάδοχοι, αλλά η γραφειοκρατία προβλέπει κι άλλους ελέγχους μέχρι αυτοί να κληθούν από το Δήμο Καβάλας, να του παραδώσουν τα τρόφιμα την προμήθεια των οποίων έχουνε αναλάβει. Με λίγα λόγια η διανομή τροφίμων θα γίνει σύντομα, με μικρή καθυστέρηση και η οργάνωση αυτής της δραστηριότητας του Δήμου Καβάλας, θα ξεκινήσει από την αρχή, καθώς επιβάλλεται η διαδικασία της επικαιροποίησης του καταλόγου των δικαιούχων.

 

 

Διαβάστε επίσης