Θα χάσουμε και τα mojitos !!!

 Θα χάσουμε  και τα mojitos !!!

Είναι γεγονός οτι φέτος το καλοκαίρι “έπαιξε” πολύ mojitos για μεγάλους και μικρούς αφού πλέον είναι της μόδας και το mojitos το παιδικό χωρίς αλκοόλ.

Ο φρέσκος ο δυόσμος σε αυτό το ποτό το άκρως καλοκαιρινό είναι το βασικό συστατικό που κυριαρχεί και το κάνει ξεχωριστό.

Ειδικά αν ο δυόσμος είναι φρέσκος και θυμίζει την πρώτη μέρα της άνοιξης το mojitos είναι πετυχημένο.

Το καλοκαίρι που τελείωσε θα μας λείψουν αυτές οι βραδιές με τα mojitos αν και το συγκεκριμένο ποτό είναι ποτό του πάρτι.

Στα πάρτι έχει τον πρώτο αλλά οχι τον τελευταίο λόγο.

Με τα mojitos ξεκινάς και τελειώνεις όπως εσύ θέλεις την βραδιά.

Το mojitos είναι για να σου δείξει τον δρόμο.

Μετά το ταξίδι είναι δική σου υπόθεση πως και κυρίως με τι παρέα θα το κάνεις.

Διότι να ξέρετε οτι το mojitos εκτός όλων των άλλων ανοίγει και πόρτες σε νέες γνωριμίες.

 

Τελικά τα δύο παιδιά που είχαν απαχθεί το πρωί απο το σχολείο τους στην Λάρνακα βρέθηκαν αφού η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα ήταν αυτή που οδήγησε τους αστυνομικούς στην πολυκατοικία στην οποία μπήκανε μαζί με τον 33 χρονο μυστήριο άνδρα που ακόμα δεν έχει κάνει γνωστούς τους λόγους της απαγωγής.

Η αστυνομία πιστεύει οτι το κίνητρο του απαγωγέα ήταν τα λίτρα.

Πάντως και τα δύο παιδιά είναι πολύ καλά στην υγεία τους και απο την πρώτη στιγμή παραδόθηκαν στους γονείς τους που είναι αλήθεια οτι περάσανε μεγάλη λαχτάρα.

Κανείς να μην ζήσει αυτά που ζήσανε οι γονείς των δύο παιδιών.

 

Αφού σάρωσε όλο το Αιγαίο με ανέμους μέχρι και 10 μποφόρ, αφού κράτησε στα λιμάνια πολλά πλοία , ακυρώνοντας δρομολόγια ο “Ξενοφών” φεύγει και μας αφήνει μια πρώτη φθινοπωρινή γεύση με κύριο μενού τον χειμώνα που είναι προ των πυλών.

Αυτά τα τελευταία πρωϊνά μας θυμίζουν οτι η πορεία μας προς τον χειμώνα δεν αλλάζει ,δεν αναβάλλεται , δεν ματαιώνετα.

Ακόμα και στις παραλίες οι πιο τολμηροί έχουν αρχίσει να αφήνουν τις θέσεις τους στους χειμερινούς κολυμβητές αφού για αυτούς κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινά η  καινούργια περίοδος.

Όταν οι άλλοι μαζεύουν τις πετσέτες τους απο τις παραλίες οι χειμερινοί κολυμβητές τις απλώνουν αν και οι περισσότεροι χειμερινοί κολυμβητές έρχονται πολύ στο παιχνίδι της ρακέτας η οποία τους προσφέρει και την καλύτερη δυνατή προθέρμανση πριν γίνει η βουτιά.

 

Στα υ­ψη­λό­τε­ρα ε­πί­πε­δα α­πό τον Νο­έμ­βριο του 2014, βρί­σκε­ται η διε­θνής τι­μή του πε­τρε­λαί­ου, χθες ξε­πέ­ρα­σε και τα 81 δο­λά­ρια το βα­ρέ­λι, κά­τι που δη­μιουρ­γεί έ­ντο­νο προ­βλη­μα­τι­σμό, τό­σο στους κα­τα­να­λω­τές, ό­σο και στην κυ­βέρ­νη­ση, η ο­ποί­α βλέ­πει έ­ναν σο­βα­ρό κίν­δυ­νο να ε­λο­χεύ­ει α­να­φο­ρι­κά με την ο­μα­λή ε­κτέ­λε­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού, α­φού αυ­τός έ­χει συ­ντα­χθεί με τι­μή μό­λις 50 δο­λά­ρια το βα­ρέ­λι και ή­δη η α­πό­κλι­ση εί­ναι της τά­ξε­ως ά­νω του 60%.

Οι ε­κτι­μή­σεις των α­να­λυ­τών μά­λι­στα κά­νουν λό­γο α­κό­μη και για τι­μή ά­νω των 90 δο­λα­ρί­ων το βα­ρέ­λι, α­κό­μη και μέ­σα στον ε­πό­με­νο μή­να, εν α­να­μο­νή της ε­πι­βο­λής των α­με­ρι­κα­νι­κών κυ­ρώ­σε­ων σε βά­ρος του Ι­ράν.

Φοβάμαι μην ζήσουμε και πάλι μετά απο αρκετά χρόνια καταστάσεις ξυλολέβητα και πέλετ όταν όλος ο κόσμος έψαχνε να βρει τρόπους να απαλλαγεί απο το πανάκριβο και απαγορευτικό πετρέλαιο ψάχνοντας τις δυνατές μετατροπές του λέβητα πετρελαίου.

Αυτό το ενδεχόμενο προβληματίζει και την κυβέρνηση που δεν θέλει να βγει ο κρατικός προυπολογισμός απο τις ράγες σε μία περίοδο μάλιστα που είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την ματαίωση της μείωσης των συντάξεων.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης