Θα διερευνηθεί πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

 Θα διερευνηθεί πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Μια περίεργη και προς διερεύνηση διαμαρτυρία διατυπώθηκε το βράδυ της Τρίτης από επαγγελματία που διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την καταγγελία, η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο και βεβαίωσε παράβαση διότι στο καλοκαιρινό κατάστημα έπαιζε μουσική με ανοιχτές πόρτες!

Για το περιστατικό ενημερώθηκε φυσικά η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγιωτίδης που μας εξήγησε: «Από τη στιγμή έναρξης της θερινής σεζόν και ιδιαιτέρως μέσα στον Ιούλιο υπήρξαν διαμαρτυρίες από καταστηματάρχες αναφορικά με τους εντατικούς ελέγχους της αστυνομίας, κυρίως σε θέματα όπως η άδεια λειτουργίας του καταστήματος και η άδεια χρήσης μουσικών οργάνων, η αναπαραγωγή μουσικής δηλαδή.

Ορθά πράττει μεν η αστυνομία, ωστόσο είναι παράδοξοι οι καθημερινοί έλεγχοι  στο ίδιο ακριβώς κατάστημα. Έτσι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ομαλά το κατάστημα ενώ το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε παρατυπία εκ μέρους της αστυνομίας, διότι αν και η μουσική δεν ενοχλούσε διόλου παρόλα αυτά βεβαιώθηκε παράβαση με το αιτιολογικό ότι το μαγαζί θα έπρεπε να έχει κλειστές πόρτες. Ορισμένα άρθρα του νόμου αγγίζουν τα όρια του παράλογου και ειδικά για μια πόλη που αγωνίζεται να ζήσει από τον τουρισμό.

Βεβαίως, θα ερευνηθούν όλες οι λεπτομέρειες του περιστατικού. Επειδή ανάλογα παράπονα δεχθήκαμε και από άλλους καταστηματάρχες πιθανώς θα επισκεφθούμε τον αστυνομικό διευθυντή ώστε να εξετάσουμε ποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση του επαγγελματία».

 

 

Διαβάστε επίσης