Θα δικαιούστε να πανηγυρίζετε μόνο όταν καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ

 Θα δικαιούστε να πανηγυρίζετε μόνο όταν  καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ

Δεν είναι δυνατό ρε Κυριάκο να μας διαφημίζεις την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ που είναι ένας φόρος ο οποίος θα έπρεπε να καταργηθεί ολοκληρωτικά  αφού μπούκαρε στις ζωές μας σε μία περίοδο πολύ άγρια και σκληρή για την Ελληνική οικονομία και τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που θα μας θυμίζει πάντα αυτά που ζήσαμε στην Ελλάδα μετά το 2010 και θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψει να ισχύει.

Οι μειώσεις του είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν είναι το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι η κατάργηση του.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο αφορά την δράση του 23χρονου Αλβανού που με τόσο βίαιο τρόπο αφαίρεσε την ζωή του 19χρονου Άλκη φαίνεται ότι ήταν επαγγελματίας χούλιγκαν.

Γεννημένος για να κάνει φασαρίες και δολοφονικές επιθέσεις.

Μάλιστα λίγες ώρες πριν επιτεθεί τον Άλκη και τους φίλους του είχε εμπλακεί σε άλλο επεισόδιο.

Μιλάμε ότι ο τύπος έκανε συχνά – πυκνά περιπολίες θανάτου.

 

Με καλές καιρικές συνθήκες οι επόμενες ημέρες και κυρίως το Σαββατοκύριακο που θα χορτάσουμε ήλιο.

Θερμοκρασίες αρκετά λογικές για την εποχή με ταβάνι τους 10 βαθμούς κελσίου.

Οι επόμενες βροχές θα αργήσουν και ο Φλεβάρης θα αρχίσει να φλερτάρει με την άνοιξη.

 

Οι πρώτες ημέρες χαλάρωσης των μέτρων που έχουν να κάνουν κυρίως με τις επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τον χρονικό  προγραμματισμό επαναλειτουργίας  των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

Το γενικότερο μούδιασμα της αγοράς και η οικονομική στενότητα των Ελλήνων που οφείλεται κυρίως στην Ενεργειακή κρίση φαίνεται ότι  κρατάει κατεβασμένα τα ρολά σε αρκετές επιχειρήσεις που περιμένουν καλύτερες συνθήκες προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα τους.

Δεν έχουν άδικο αφού έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα αν ανοίξουν απλά θα μπούνε περισσότερο μέσα.

Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος που έρχονται απλά δεν πληρώνονται και αυτός είναι από τους κυριότερους λόγους της στάσης αναμονής από την πλευρά των επιχειρηματιών.

Η αποκλιμάκωση της Ενεργειακής κρίσης που θα αρχίσει να ρίχνει και τους φουσκωμένους λογαριασμούς αναμένεται προς το τέλος της άνοιξης αφού φαίνεται ότι διάφορες συγκυρίες την πάνε πιο πίσω.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ούτε θέλουμε να το σκεφτόμαστε.

Πάντως η ουσία είναι ότι μετά το 2010 πάντα υπάρχει κάτι που μας ταλαιπωρεί και δεν μπορούμε με τίποτα να σηκώσουμε κεφάλι.

 

Αρκετοί Καβαλιώτες θα βρεθούνε την Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη» ανάμεσα στην πρώτη Βέροια και τον τελευταίο αλλά πολλά υποσχόμενο ΑΟΚ μετά την πρόσφατη ενίσχυση.

Δύσκολο παιχνίδι από το οποίο ο ΑΟΚ θα πρέπει κάτι να πάρει.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή αντάμωση το πρωί της Δευτέρας.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης