Θα είναι μεγάλη ήττα αν χάσουμε και τα φετινά Χριστούγεννα

 Θα είναι μεγάλη ήττα αν χάσουμε και τα φετινά Χριστούγεννα

Σε  όλη την Ευρώπη το 4ο κύμα της πανδημίας σαρώνει και σε κάποιες  μάλιστα χώρες έχει επιστρέψει το οριζόντιο  lockdown όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Η Αυστρία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία από την περασμένη Δευτέρα έθεσε σε ισχύ lockdown για τους περίπου δύο εκατομμύρια ανεμβολίαστους, ενώ χθες έγινε και η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επέβαλε εκ νέου ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες. Το ολικό lockdown θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες .

Καταλαβαίνετε ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα εμείς είμαστε πολύ καλά και ευχόμαστε τελικά να γλυτώσουμε τα χειρότερα.

Αυτή η κατάσταση μάλιστα εκτάκτου ανάγκης οδηγεί το Υπουργείο Υγείας στην σύσταση μίας νέας επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό την εποπτεία του Σωτήρη Τσιόρδα.

Η νέα  αυτή επιτροπή θα συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας αλλά και της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα επεξεργάζεται τους επιδημιολογικούς δείκτες και τις επιστημονικές μελέτες για τον κοροναϊό, αλλά και θα ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και των νέων θεραπειών για τον Covid-19.

 

Θολό το τοπίο και στην Καβάλα όσο αφορά το νέο ωράριο της αγοράς μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με αυτές τα καταστήματα θα ξεκινάνε την λειτουργία τους στις  10 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλα κρατάει στάση αναμονής αφού περιμένει την ΚΥΑ που θα ξεκαθαρίζει αν αυτό το μέτρο αφορά και εμάς ή θα έχει ισχύ μόνο σε Αθήνα και Θες/νίκη.

Πάντως το πιο πιθανό είναι ότι θα μας αφορά και εμάς αν και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει τα καταστήματα να μένουν ανοιχτά και το μεσημέρι κάτι δύσκολο για μία επαρχιακή πόλη όπως η Καβάλα.

 

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη της ΕΜΥ η ερχόμενη Τετάρτη θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας καιρικά αφού θα βρέχει όλη την ημέρα.

Μάλιστα αυτό το βροχερό σκηνικό του καιρού θα συνδυαστεί και με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας βάζοντας μας όλους σε mood άκρως χειμωνιάτικο.

 

Πάντως  αν  η Ευρώπη χάσει και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μια ακόμα μεγάλη ήττα απέναντι στην πανδημία που για άλλη μια φορά θα παραμείνει ανίκητη.

Επιτέλους θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία και η λύση είναι μία και είναι ο εμβολιασμός των πολιτών.

 

Στα 70 του χρόνια ο Νίκος Καρβέλας θα γίνει για τρίτη φορά μπαμπάς.

Η 31χρονή σύντροφος του είναι έγκυος.
Και τα 3 παιδιά με τρείς διαφορετικές γυναίκες.

Νικόλα γερά το 4ο είναι κοντά !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης