• 25 Απριλίου 2024,

Θα επαναληφθεί αύριο το ανοιχτό παζάρι της Πνοής

 Θα επαναληφθεί αύριο το ανοιχτό παζάρι της Πνοής

Η χθεσινή βροχή δεν ήταν σύμμαχος της πρωτοβουλίας του συλλόγου «Πνοή» για το 5ο ανοιχτό παζάρι της. Το παζάρι πραγματοποιήθηκε κανονικά, σε εσωτερικούς χώρους του συλλόγου αλλά ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι θα επαναληφθεί αύριο Πέμπτη. Αύριο όπως όλα δείχνουν,  οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες.

Το παζάρι της «Πνοής»  οριστικοποιήθηκε και γίνεται σχεδόν κάθε μήνα μία φορά.

Έχει σχέση κυρίως με ρούχα που παραμένουν αδιάθετα στην αποθήκη του συλλόγου. Προσφέρονται φυσικά χωρίς χρήματα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Χατζηβαρύτη παραδέχθηκε ότι ο καιρός επηρέασε κάποια από τα χθεσινά σχέδια αλλά δηλώνει και την ετοιμότητα του να επανέλθει με μία παρόμοια διαδικασία αύριο. Από τις 10:00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Η κ. Χατζηβαρύτη είπε στην Πρωινή: «Αυτό το παζάρι γίνεται σχεδόν μία φορά κάθε μήνα. Αφορά ρούχα και άλλες προσφορές συμπολιτών που περισσεύουν.

Όσα μας προσφέρουν οι καβαλιώτες είναι πάρα πολλά. Δίνουμε σε ιδρύματα και αλλού που μας ζητούνται. Πέραν του ότι προμηθεύονται με αυτά τα είδη και τα ρούχα οι οικογένειες 120 περίπου,  που σταθερά στηρίζουμε Ενώ η προσφορά των πολιτών είναι μεγάλη διαπιστώνεται σταθερή έλλειψη σε ρούχα για αγόρια ηλικίας 14 έως 18 ετών. Όσοι λοιπόν έχουν σπίτι τους ρούχα αγοριών αυτής της ηλικίας που δεν τα χρειάζονται καλό θα ήταν να σκεφθούν την Πνοή καθώς η Πνοη θα τα προσφέρει εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Ο σύλλογος βρίσκεται σε μία διαδικασία για να οργανώσει και φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο. Υπάρχουν 25 παιδιά μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου που θα υποστηριχθούν με εθελοντική δουλειά καθηγητών. «Πλέον δεν βρίσκουμε εύκολα διαθέσιμους καθηγητές- εθελοντές» λένε στην Πνοή. Έχουν όμως υπόψη τους και θα αξιοποιήσουν προσφορά δωρεάν φροντιστηρίου από τοπικές επιχειρήσεις.

 

Διαβάστε επίσης