• 9 Μαΐου 2024,

Θα ιδρύσω πολιτιστική αστυνομία!

 Θα ιδρύσω πολιτιστική αστυνομία!

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Ο Λιάγκας, αυτός ο άθλιος “δημοσιογράφος” – παρουσιαστής, ασχολείται μέρες τώρα στο επίσης άθλιο πρωινάδικό του, με τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη ιδιαίτερα. Με μία επίφαση ακραιφνούς σοβαρότητος και ένα γλοιώδες ύφος αγαθών – τάχα μου τάχα μου- προθέσεων, εντρυφεί καθημερινώς εξαντλητικά με το θέμα αυτό, ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα που σπάνια στο παρελθόν έχει ασχοληθεί στην εκπομπή του.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος γιατί, λίγο-πολύ, όλα τα πρωινάδικα, που ως γνωστόν κινούνται στο ίδιο περίπου πλαίσιο χυδαιότητας και αθλιότητος, έχουν στη θεματολογία τους αυτόν τον καιρό, και σε ένα μεγάλο μέρος της διάρκειάς τους, ως βασικό θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι βέβαια γιατί όλους αυτούς τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την πολιτική και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο απολιτίκ όντα από τους παρουσιαστές και τις “γλάστρες” των πρωινάδικων δεν υπάρχουν.

Άλλο είναι το θέμα. Ο Κασσελάκης. Και μάλιστα ο Κασσελάκης όχι ως πολιτικό ον αλλά ως gay. Διότι αν ο Κασσελάκης ήταν straight δεκάρα δεν θα δίνανε και ούτε που θα ασχολιόταν καθόλου με τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι που ερεθίζει τα ποταπά ένστικτά τους και που φέρνει -δυστυχώς- τηλεθέαση στην άθλια τηλεόραση που έχουμε σε αυτή τη χώρα. Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι η κρίση που περάσαμε και εξακολουθούμε να περνάμε σαν χώρα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως ηθική και κρίση αξιών.

Όταν λοιπόν μια μέρα θα γίνω πρωθυπουργός θα ιδρύσω πολιτιστική αστυνομία που θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει αυτό το άθλιο τοπίο. Με … δημοκρατικό, φυσικά, τρόπο.

Διαβάστε επίσης