• 20 Απριλίου 2024,

Θα περπατήσουν και φέτος στην αρχαία Εγνατία

 Θα περπατήσουν και φέτος στην αρχαία Εγνατία

Ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος υποδέχθηκε στο γραφείο του εκπροσώπους του πανεπιστημίου της Βενετίας. Πρόκειται για τα ίδια άτομα που πέρσι το καλοκαίρι έφεραν στην Καβάλα πολλούς καθηγητές ιταλικών πανεπιστημίων και φοιτητές των ίδιων πανεπιστημίων που βάδισαν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, δηλαδή στην αρχαία Εγνατία Οδό των περιφερειακών ενοτήτων Καβάλας και Σερρών.

Φέτος το καλοκαίρι οι ίδιοι θα επανέλθουν ώστε να συνεχίσουν τη διαδρομή τους από την Καβάλα έως τα Ύψαλα της Τουρκίας. Του εκπαιδευτικούς από το πανεπιστήμιο της Βενετίας συνόδευε ο Χαράλαμπος Τσουρουκίδης. Επισκέφθηκαν το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη και τον ευχαρίστησαν διότι οι τοπικοί φορείς, όπως εξήγησα, υποστηρίζουν το εγχείρημα και φιλοξενούν όλο αυτό το δυναμικό με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες του πανεπιστημίου της Βενετίας παρακολουθούνται και υποστηρίζονται από τους φορείς της Καβάλας. όπως τόνισε, είναι μια ομάδα που θα περιηγηθεί και φέτος το καλοκαίρι σε περιοχές ιστορικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Μαρκόπουλος υπενθύμισε ότι πέρσι η ομάδα περπάτησε στις ΠΕ Καβάλας και Σερρών. Φέτος θα ξεκινήσουν από την Καβάλα έως τους Κήπους Έβρου κι έπειτα μέχρι τα Ύψαλα της Τουρκίας.

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη βρισκόταν η τριμελής ομάδα που προετοιμάζει το καλοκαιρινό εγχείρημα, εκπρόσωποι της οποίας ευχαρίστησαν τον κ. Μαρκόπουλο, θύμισαν ότι η προσπάθεια άρχισε το 2015 κι έδωσα ραντεβού επί καβαλιώτικου εδάφους στις 26 Ιουλίου 2018. Σύμφωνα με το σχεδιασμό τους το βάδισμα από την Καβάλα έως τα Ύψαλα της Τουρκίας θα ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου. Υπολογίζεται ότι την πορεία θα ακολουθήσουν περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι, όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι, τόσο καθηγητές όσο και φοιτητές.

 

 

Διαβάστε επίσης