• 26 Απριλίου 2024,

Θα ρεφάρει την χασούρα της συμφωνίας στο Eurogroup o Tσίπρας ;

 Θα ρεφάρει την χασούρα της  συμφωνίας στο Eurogroup o  Tσίπρας ;

Θα ξεπλυθεί το Μακεδονικό στο Eurogroup;

Αυτό είναι το πιο σωστό και σοβαρό ερώτημα αφού είναι γεγονός οτι οι κραδασμοί στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι πολύ ισχυροί που απειλούν ακόμα και την συνοχή τους.

Οι υπουργοί του Τσίπρα μπορεί να βγαίνουν και να υποστηρίζουν οτι έχουν στα συρτάρια τους γκάλοπ που δείχνει ποσοστά υπέρ της συμφωνίας που αγγίζουν το 47% αλλά η καθημερινότητα είναι λίγο διαφορετική αφού τα μηνύματα που φτάνουν στο Μαξίμου στον απόηχο αυτής της συμφωνίας δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Ο Τσίπρας τόλμησε και δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος που σίγουρα θα υπάρχει απο αυτή την συμφωνία αφού κάποιος θα έπρεπε  κάποια στγμή να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά.

Ο μόνος τρόπος για να ρεφάρει είναι να πάρει καλές και γενναίες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup.

Η μείωση του χρέους ή ελάφρυνση φόρων αφού απο 1/1/2019 θα πρέπει να μειωθεί και το αφορολόγητο και να κόψει εκ νέου τις συντάξεις.

Αν όλα αυτά πέσουν πάνω στην υπογραφή της συμφωνίας για το Μακεδονικό καταλαβαίνετε οτι το παιχνίδι είναι χαμένο πριν ακόμα ξεκινήσει και ο Τσίπρας θα είναι στην σέντρα να δένει τα κορδόνια του.

Αν γίνουν κάπως έτσι τα πράγματα δεν υπάρχει ελπίς και δεν ακούει κανείς.

Αν δεν έχει να βγάλεις λαγούς απο το μανίκι του ο Τσίπρας θα πάει αδιάβαστος στις επερχόμενες εκλογές και θα δώσει στον Μητσοτάκη μια εύκολη νίκη.

Μπορεί να έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις που έχουν αποφύγει να πάρουν οι προηγούμενοι, μπορεί να είναι αυτός που θα υπογράψει την έξοδο της χώρας απο τα μνημόνια αλλά καταλαβαίνετε οτι αυτό που μετράει είναι η καθημερινότητα και η καθημερινότητα παραμένει δύσκολη για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες που συνεχίζουν να βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς  άδειους και όταν μπαίνει κάνα σεντς να το τσιμπάνε αυτοί που τους  έχουν δεσμεύσει.

Αυτή είναι η χειρότερη μνημονιακή υποχρέωση που θα αφήσει πίσω της η περίοδος αυτή μετά το χαράτσι της ΔΕΗ που πλέον το πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια ως ΕΝΦΙΑ που όλο μειώνεται αλλά επί της ουσίας μόνο αυξάνεται.

Θυμίζω οτι ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός λέγοντας οτι θα σκίσει τα μνημόνια και θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ ενώ μείωση του ίδιου φόρου υπόσχεται σήμερα και ο Κυργιάκος.

Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο αφού σε πρακτικό ο ΕΝΦΙΑ για το νέο έτος ετοιμάζεται και έρχεται μάλιστα φουσκωμένος.

 

Ανεβάζει τον πήχη η διοικούσα του ΑΟΚ με τον πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη που δίνει στην νέα αυτή προσπάθεια μία νέα ώθηση προκειμένου να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος της αγωνιστικής χρονιά θα φτάσουμε στα μπαράζ και θα αλλάξουμε κατηγορία.

Η συνεργασία αυτή στέλνει σίγουρα ένα μήνυμα και αποτελεί προπομπός μιας σειράς ευχάριστων εξελίξρων για την ομάδα μας που απο πολύ νωρίς ξεκαθαρίζει οτι και του χρόνου θα είναι πρωταγωνιστής.

Ο Παύλος έρχεται να επενδύσει πάνω στην νεανική ομάδα που έχτισε με χαμηλό είναι αλήθεια μπάτζετ ο Κώστας Ανυφαντάκης που δεν συνεχίζει την  προπονητική του καριέρα

στον ΑΟΚ αλλά στην Καβάλα έχει μόνο φίλους.

Είναι γνωστή η δουλειά που έκανε ο Ανυφαντάκης στον ΑΟΚ και είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι θα έχει και ανάλογη συνέχεια όσο αφορά την προπονητική του καριέρα.

 

Να λύσουμε το πρόβλημα με τις μυρουδιές στο Περιγιάλι γρήγροα γιατί έρχονται οι καύσωνες του Ιούλη και θα έχουμε πρόβλημα σοβαρό.

Μην βλέπετε που τον Ιούνη οι μπόρες και οι συννεφιές μας βοηθήσανε και μέχρι ένα σημείο υποβαθμίζανε το πρόβλημα το οποίο θα θεριέψει αν οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν τους 30 βθαμούς κελσίου.

 

Οι ανασφάλειες που μπορεί να έχει αυτή την περίοδο η Μάγκυ Χαραλαμπίδου την οδηγούν στις πολύ συχνές αναρτήσεις φώτο του σώματος της που μπορεί να έχουν περάσει τα χρόνια αλλά είναι σε πολύ καλή φόρμα γιατί η Μάγκυ είναι μια γυναίκα που την μισή της μέρα την περνάει στα γυμναστήρια.

Αλλιώς μετά τα 60 σου δεν μπορεί να έχεις τέτοιο κορμί.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης