• 25 Απριλίου 2024,

Θα συνεχιστεί η αστάθεια του καιρού

 Θα συνεχιστεί η αστάθεια του καιρού

Τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιείται στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου σύσκεψη που οργανώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος και έχει θέμα της τον συντονισμό υπηρεσιών και φορέων για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Ωστόσο η αστάθεια του καιρού αλλάζει την ατζέντα της συζήτησης αφού και την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει ενδεχόμενο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κ. Σταυρό Κιβράκη.

Ο κ. Κιβράκης είπε στην Πρωινή τα εξής: «Η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες δείχνει αστάθεια με φαινόμενα όχι ίδιας έντασης με αυτά που περάσαμε. Ίσως από την Κυριακή και μετά τα πράγματα να σοβαρέψουν.

Θα περιμένουμε επικαιροποιημένα στοιχεία της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. Σε γενικές γραμμές η αστάθεια φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Ο Νομός Καβάλας ένα χρόνο τώρα έχει προβλήματα και ζημιές από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ο καιρός συμπεριφέρεται ασυνήθιστα με αποτέλεσμα το διάστημα των προηγούμενων δώδεκα μηνών να υπάρξουν προβλήματα. Αυτά δεν προήλθαν από καιρικά φαινόμενα του χειμώνα αλλά του Φθινοπώρου του 2018 και της Άνοιξης του 2019. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα όλοι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας».

Διαβάστε επίσης