• 20 Μαΐου 2024,

Θα υπάρξει νέα προσπάθεια για την εκλογή Συμπαραστάτη;

 Θα υπάρξει νέα προσπάθεια για την εκλογή Συμπαραστάτη;

Μαραθώνια ήταν το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης (8/5) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Ρόλο έπαιξε η παρουσία στη συνεδρίαση των εκπροσώπων του συλλόγου αγροτών Δήμου Καβάλας. Περίπου μια ώρα και εκτός προγράμματος ανέπτυξαν τις απόψεις τους, ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μίλησε ο κ. Τάσος Στεφανίδης που ανέπτυξε αναλυτικά προβλήματα και αιτήματα. Σημειώνουμε ότι ο σύλλογος πρόσφατα είχε εκλογές, διαθέτει νέο διοικητικό συμβούλιο. Με αφορμή και τις ερωτήσεις πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε την μερική και υπό προϋποθέσεις λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Αφού προχωρήσουν τα έργα κι «απελευθερωθεί» ένας τουλάχιστον χώρος για τις λούσεις. Ρόλο έπαιξαν οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της περιοχής. Παρουσιάστηκε ένα σχέδιο λειτουργίας που θα οριστικοποιηθεί όταν έρθει η ώρα. Τα λουτρά σίγουρα δεν θα λειτουργήσουν τον Μάη. Θα είναι έκπληξη αν προλάβουν να λειτουργήσουν τον Ιούνιο.

Στα θέματα των συνεργασιών του Δήμου με την ΕΤΑΔ η αντιπολίτευση ήταν αντίθετη στο θέμα της παραχώρησης των ακινήτων της οδού Λαχανά. Για τη διαδικασία περισσότερο και όχι για την ουσία. Τελικά πάρθηκε απόφαση να παραχωρηθούν αυτά στο Δήμο ώστε να κατεδαφιστούν.

Κι αμέσως μετά να «ανοίξει» η περιοχή πλησίον του παλαιού υδραγωγείου (Καμάρες). Από την πλευρά της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας. Περισσότερη συναίνεση υπήρξε στην παραχώρηση από την ΕΤΑΔ του παλαιού αστυνομικού τμήματος του Αμυγδαλεώνα.

Για να γίνει σε αυτό και ΚΑΠΗ, συμφώνησαν αντιπολίτευση και διοίκηση. Η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στο γεγονός ότι το Cosmopolis θα διεξαχθεί μέσω του ΔΗΠΕΘΕ. «Δεν έχει καμία σχέση το ΔΗΠΕΘΕ με το Cosmopolis» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Εριφυλλίδης.

Στη συνεδρίαση επιχειρήθηκε να εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Υποψήφιοι ο Μάρκος Ζήσου και ο Θανάσης Αθανασίου. Η κ. Τσακαλίδου και ο κ. Μποζούδης αποσύρθηκαν.

Αποτέλεσμα 17 ψήφοι ο κ. Ζήσου, 8 ο κ. Αθανασίου. Απείχε ο Χρήστος Ποτόλιας. Απουσίαζαν 4 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ψηφοφορία άκαρπη. Θα επαναληφθεί; Αν και υπάρχει ένα τέτοιο σενάριο ώστε όλα να γίνουν από την αρχή, κανείς δεν ξέρει σίγουρα ότι θα είναι σωστή και σύμφωνη με το νόμο.

Διαβάστε επίσης