• 20 Μαΐου 2024,

Ανησυχία εκπροσώπων των κομμάτων για αποχή άνω του 60% στις Ευρωεκλογές!

 Ανησυχία εκπροσώπων των κομμάτων για αποχή άνω του 60% στις Ευρωεκλογές!

Οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Μπάμπης Δράκος και Κώστας Μορφίδης σχολίασαν την προεκλογική περίοδο, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Και οι δύο δήλωσαν ανήσυχοι για την προσέλευση των πολιτών στην κάλπη, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών. Περισσότερο ο πρόεδρος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Μπάμπη Δράκου υπάρχει ενδεχόμενο μεγάλης αποχής από τις ευρωεκλογές, πολύ μεγαλύτερης από την αποχή στις πρόσφατες εθνικές αλλά και τοπικές εκλογές.

Ο κ. Δράκος είπε ότι αν δεν αλλάξει κάτι όπως διαμορφώνεται σήμερα το προεκλογικό τοπίο, η αποχή θα είναι τεράστια. Εκτίμησε μάλιστα και σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν, ότι είναι πιθανή αποχή σε ποσοστό άνω του 60%!

Από την πλευρά του ο Κώστας Μορφίδης συμφώνησε ότι θα υπάρχει αποχή αλλά όπως εκτιμά δεν θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με προηγούμενες εκλογές. Ο κ. Μορφίδης είπε για το κόμμα του σε σχέση με την πρόθεση ψήφου των Ελλήνων πολιτών: «Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε όλα όσα έχουν σχέση με την αποχή.

Εκτιμώ ότι είναι πολύ λίγοι οι Έλληνες ειδικά του εξωτερικού που θα ψηφίσουν. Ο λόγος είναι ότι δεν εμπιστεύονται τη διαδικασία. Μετά και τα όσα μεσολάβησαν. Υπόθεση Ασημακοπούλου κτλ. Για το κόμμα μας τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε σταθερότητα αλλά ούτε ασφάλεια».

Ο Μπάμπης Δράκος μιλώντας για τα υπόλοιπα, ποιο συνηθισμένα προεκλογικά θέματα είπε ότι η προεκλογική περίοδος στο Νομό Καβάλας εξελίσσεται ομαλά και θετικά για το κόμμα. Βλέπει γενικά έντονη αντιπαράθεση αν και όπως παρατηρεί έρχονται ευρωεκλογές και όχι εθνικές εκλογές.

Η νομαρχιακή καβάλας –τόνισε- θα κάνει εντατικές περιοδείες το επόμενο διάστημα σε όλο το Νομό. Θα προτιμούμε –σημειώνει- να μιλάμε για την Ευρώπη αλλά όποτε χρειάζεται και για την καθημερινότητα.

Διαβάστε επίσης