• 19 Μαΐου 2024,

Θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για τα δύο περίπτερα;

 Θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για τα δύο περίπτερα;

Την προσεχή Δευτέρα 18 Ιουλίου, το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μπροστά σε αρμόδια επιτροπή, θα διεξαχθεί πλειοδοτική φανερή προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση δύο περιπτέρων σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους και πολεμιστές της Κύπρου.

Πρόκειται για την εφαρμογή του νέου νόμου. Από το 2014, για τα περίπτερα, αρμόδια είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Καβάλας, πρώτη φορά υλοποιεί αυτή τη διαδικασία, προσφέροντας δύο περίπτερα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Πρόκειται για την ειδική κατηγορία δικαιούχων. Δηλαδή τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους πολύτεκνους και τους πολεμιστές στην Κύπρο, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Το πρώτο περίπτερο βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα «Μαρινόπουλος» της Δημοτικής Αγοράς. Το τέλος θα πρέπει να πληρώσει όποιος το νοικιάσει, είναι 500 Ευρώ, ετησίως, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το δεύτερο περίπτερο που δεν λειτουργεί,  βρίσκεται στις Κρηνίδες, έναντι της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Φιλίππου.

Θα υπάρξουν όμως ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη διαδικασία εκμίσθωσης των δύο περιπτέρων; Η οικονομική κρίση δε μπορεί να δημιουργεί αισιοδοξία στους παράγοντες του Δήμου Καβάλας, πως αν νοικιαστούν τα δύο περίπτερα, όπως και τα επόμενα, που θα ακολουθήσουν, θα έχουν έσοδα! Αυτή την περίοδο περίπτερα στην πόλη της Καβάλας διακόπτουν τη λειτουργία τους, παρά το ότι βρίσκονται κοντά στην παραλία, σε προνομιακές για την τουριστική περίοδο περιοχές. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του περιπτέρου τέρμα Καλαμίτσα, το οποίο έκλεισε και δε λειτουργεί και του περιπτέρου απέναντι από την κεντρική είσοδο του στρατοπέδου «Ασημακοπουλου», που κι αυτό έπαψε να λειτουργεί.

Η οικονομική κρίση δυσκολεύει κι άλλους επαγγελματίες, αφού τελευταία διέκοψε τη λειτουργία του και πρακτορείο του ΟΠΑΠ σε κεντρική σχεδόν περιοχή της πόλης.

 

Διαβάστε επίσης