Θάσος: Έως τις 20 Μαΐου θα ανοίξουν τα 210 ξενοδοχεία του νησιού

 Θάσος: Έως τις 20 Μαΐου θα ανοίξουν τα 210 ξενοδοχεία του νησιού

Το Πάσχα στη Θάσο, ως επί το πλείστον, κινήθηκε με τα μικρότερα καταλύματα και μόλις κάνα δυο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες άνοιξαν. Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρις Παρασχούδης το νησί κινήθηκε κυρίως με Βαλκάνιους (Βούλγαρους και Ρουμάνους) και λιγότερους Έλληνες.

Από την Πρωτομαγιά και σιγά σιγά έως τις 20 Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία του νησιού και ουσιαστικά θα σηματοδοτηθεί η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ήδη κάποιες πτήσεις από Γερμανία προς το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα ξεκινούν στις 28 Απριλίου, εξυπηρετώντας όμως κυρίως Έλληνες ομογενείς.

Αυτό που επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου είναι ότι κάποιες πτήσεις, κυρίως από Πολωνία και Σκανδιναβία -δυο σημαντικές αγορές για το νησί-, φέτος καθυστερούν να ξεκινήσουν. «Συνήθως ξεκινούσαν 7-14 Μαΐου, φέτος πάνε από 20/5 και μετά» δηλώνει ο κ. Παρασχούδης γεγονός που δημιουργεί έναν προβληματισμό στους επιχειρηματίες του κλάδου.

Τα λειτουργικά κόστη των ξενοδοχείων όπως επισημαίνεται ήδη από πέρυσι, σε σχέση με πρόπερσι, είναι αυξημένα κατά 35% ενώ φέτος η τιμή της ενέργειας είναι αυτή που θα καθορίσει τυχόν αυξομειώσεις. Σ’ ότι αφορά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΞΘ, «υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα με τις τιμές να ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο».

Και αυτό το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Απριλίου, που ουσιαστικά γίνεται τριήμερο λόγω Πρωτομαγιάς, θα υπάρχει κινητικότητα στο νησί, και ο λόγος είναι η διεξαγωγή του 16ου Διεθνούς Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου MTB Thassos που διοργανώνει η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και η οργανωτική ομάδα ΜΤΒR THASSOS team

. Όπως πληροφορεί το GRTimes.gr ο Νίκος Κίτρινος από την οργανωτική επιτροπή αγώνων Θάσου, θα υπάρχουν τουλάχιστον 330 συμμετοχές, όπου το 95% είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι, και το υπόλοιπο Άγγλοι, Γερμανοί και Έλληνες.

Το Σάββατο 29/4 θα πραγματοποιηθεί ο 13ος Γύρος Θάσου 95 χλμ. σε ασφάλτινο δρόμο ενώ την Κυριακή 30/4 θα ακολουθήσει ο 16ος MTB 55 χλμ. «από τους παλαιότερους αγώνες ορεινής ποδηλασίας» σχολιάζει ο κ. Κίτρινος.

Πηγή: grtimes.gr

Διαβάστε επίσης