• 26 Απριλίου 2024,

Θάσος: MyThasSOS.app – Η εφαρμογή που σώζει ζωές και όχι μόνο!

 Θάσος: MyThasSOS.app – Η εφαρμογή που σώζει ζωές και όχι μόνο!

Το Σάββατο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία των δημοτικών αρχών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου και του meteo.gr κι έχει διττό σκοπό και να προστατεύσει τους κατοίκους και να προβάλλει το νησί.

MyThasSOS.app, πρόκειται για την εφαρμογή η οποία αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Προηγμένων Εφαρμογών Κινητών Συσκευών και Εκπαιδευτικών Εφαρμογών AETMA Lab, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος αλλά και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Τι κάνει το ; Και τί δεν κάνει! Ως εφαρμογή έχει διττό σκοπό αφενός να ενημερώνει τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αλλά και αφετέρου να προβάλλει το νησί τουριστικά.

Πιο συγκεκριμένα  η εφαρμογή ενημερώνει Α) για την ασφαλή διαμονή των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Νησιού καθώς προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες: 1. Άμεσο εντοπισμό θέσης του ατόμου που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 2. Άμεση κοινοποίηση αιτήματος για βοήθεια στα επιλεγμένα (οικεία) πρόσωπα του ατόμου που βρίσκεται αντιμέτωπο με κάποιον επαπειλούμενο κίνδυνο. 3. Άμεση αναφορά θέσης κρούσματος/ υποψία κρούσματος COVID19.

Και Β) συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Θάσου καθώς πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στις παραλίες του νησιού ώστε κάθε επισκέπτης ή μόνιμος κάτοικος να μπορεί να επιλέξει εξατομικευμένα την προτιμώμενη παραλία, συνοδευόμενη και από εικόνα (μέσω κάμερας) σε πραγματικό χρόνο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Παράλληλα αποτελεί ένα χώρο προβολής όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων του Νησιού όλων των κλάδων (εστίασης, διαμονής, διασκέδασης, πολιτιστικών δράσεων κλπ) με δυνατότητα καθοδήγησης στο σημείο επιλογής του επισκέπτη. Επιπροσθέτως, η εφαρμογή συγκεντρώνει όλες τις χρήσιμες υπηρεσίες του νησιού (Ιατρεία, Κέντρο Υγείας, κλπ).

“Η εφαρμογή και η πλατφόρμα ΜyThasSoS φροντίζει για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Θάσου, δίνει άμεσα την δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών από τους φορείς προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, όπως την Ελληνικά Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μέσω της εκπομπής σήματος S.O.S από τον χρήστη, σήμα το οποίο μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη βοήθειας σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την εμφάνιση ή την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς ή ενός σωματικού ατυχήματος ή την υποψία κρούσματος COVID19”.

Η επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στην αίθουσα του Καλογερικού στον Λιμένα της Θάσου.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης