• 16 Μαΐου 2024,

Θαυμάσιοι νέοι χώροι δημοτικών υπηρεσιών στον 1ο όροφο του πρώην ΕΟΚ

 Θαυμάσιοι νέοι χώροι δημοτικών υπηρεσιών στον 1ο όροφο του πρώην ΕΟΚ

Ολοκληρώνεται εντός ολίγων εβδομάδων, σίγουρα πριν το τέλος του έτους, το δημοτικό έργο διαμόρφωσης χώρων δημοτικών υπηρεσιών στον πρώτο όροφο του κτιρίου πρώην ΕΟΚ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά όμορφο αφού τουλάχιστον 13 χώροι γραφείων δημοτικών υπαλλήλων (μεσαίοι και μεγάλοι) είναι σχεδόν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν. Το έργο σε γενικές γραμμές τελειώνει στην ώρα του, είναι ένα από τα πρώτα έργα που αποφάσισε και υλοποίησε η διοίκηση της κ. Τσανάκα. Αρχικά το θέμα είχε χειριστεί με μεγάλο ζήλο και προτεραιότητα ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Φίλιππος Φιλιππίδης. Στόχος του έργου είναι σε τμήμα του πρώτου ορόφου του ιστορικού κτιρίου (πρώην καπναποθήκη) να φιλοξενηθούν δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα υφίστανται στο ισόγειο (δημοτική αστυνομία, ταμείο κτλ). Η πρόσβαση θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Από την είσοδο που πολίτες και υπάλληλοι χρησιμοποιούν και σήμερα. Απλώς τώρα θα χρησιμοποιούνται οι σκάλες του κτιρίου προκειμένου πολίτες και υπάλληλοι να βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Τα μισά από τα καινούργια γραφεία έχουν μεγάλα παράθυρα από την πλευρά της οδού Κ. Παλαιολόγου και τα άλλα μισά από την πλευρά της οδού Κλείτου. Ανάμεσα στις δύο παράλληλες σειρές γραφείων υπάρχει μεγάλος διάδρομος. Το έργο που εκτελεί εταιρία από την Δράμα, περιλαμβάνει και τους απαραίτητους βοηθητικούς και άλλους χώρους.

Η θέρμανση είναι έτοιμη εδώ και καιρό. Τα πατώματα σχεδόν έτοιμα ενώ αυτές τις μέρες γίνεται το τελευταίο βάψιμο. Οι πόρτες των γραφείων είναι έτοιμες, απλώς πρέπει να τοποθετηθούν ενώ έτοιμα είναι κι όλα τα άλλα κουφώματα.

Όπως έχει παραδεχθεί η Δήμαρχος, στο Δήμο Καβάλας ασκούνται πιέσεις από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι χώροι στο ισόγειο του κτιρίου να αδειάσουν για να χρησιμοποιηθούν από αυτές. Κατόπιν τούτου ο Δήμος Καβάλας είναι περίπου υποχρεωμένος να μετακομίσει από το ισόγειο στον πρώτο όροφο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επίσημες ανακοινώσεις για τι ακριβώς θα πράξει ο Δήμος δεν έχουν γίνει. Υπάρχει φήμη, σύμφωνα με την οποία στα νέα γραφεία θα μετακομίσουν και θα λειτουργήσουν κι άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Κάποιες από αυτές που σήμερα λειτουργούν στο Διοικητήριο. Οι χώροι άλλωστε που ετοιμάζονται είναι τόσο μεγάλοι, που σε αυτούς χωρούν κι άλλοι υπάλληλοι (εκτός από αυτούς που εργάζονται στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου).

 

Διαβάστε επίσης