Θαυμάσια «Μαντάμ Σουσού» από μαθητές του 2ου ΓΕΛ

 Θαυμάσια «Μαντάμ Σουσού» από μαθητές του 2ου ΓΕΛ

Η θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου παρουσίασε στις 8 και 9 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου τη θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» σε κείμενο του Δημήτρη Ψαθά. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και η επιτυχία της παράστασης πάρα πολύ μεγάλη. Οι μαθητές τα κατάφεραν στην υποκριτική με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών καθηγητριών τους. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα μαθητών- ερασιτεχνών ηθοποιών – που καταχειροκροτήθηκαν. Υπήρξαν  μάλιστα σχόλια σύμφωνα με τα οποία ορισμένα από τα παιδιά ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένα, έχουν τόσο καλές θεατρικές υποκριτικές ικανότητες που δεν μπορούσες να καταλάβεις εύκολα ότι επρόκειτο για μαθητές. Προηγήθηκαν πρόβες μηνών, οι οποίες έγιναν σε διάφορους χώρους. Τα σκηνικά της παράστασης που δεν ήταν καθόλου «φτωχά» τα επιμελήθηκαν οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητριών. Δόθηκε μεγάλη σημασία στο σκηνικό αφού έπρεπε στη σκηνή να δημιουργηθεί κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα βοηθούσε και τους μαθητές ηθοποιούς και τους θεατές. Το σύντομο βίντεο στην έναρξη της παράστασης, η μουσική επένδυση, η εναλλαγή των φωτογραφιών στο σκηνικό, οι αφίσες και οι προσκλήσεις έγιναν όλα από μέλος της μαθητικής ομάδας.

Και τα δύο βράδια η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο.  Την παράσταση μεταξύ άλλων είδαν η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Πέτρος Πετρόπουλος. Η φήμη της παράστασης ξεπέρασε τα όρια του 2ου Λυκείου, έγινε γνωστή ευρύτερα και έτσι αρκετός κόσμος που βλέπει θέατρο (ακόμη και το μαθητικό έσπευσε) να την παρακολουθήσει. Ο κ. Πετρόπουλος πρότεινε στο σχήμα η παράσταση να παρουσιαστεί στην Αθήνα, σε διαδικασία σχολικών θεατρικών αγώνων. Είναι κάτι που εξετάζεται.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η Ζαχαρούλα Δημητριάδου και η Έλσα Πορφυλίδου. Η διασκευή και η προσαρμογή των κειμένων έγινε από τον Παναγιώτη Ζαχόπουλο. Οι διοργανωτές δηλαδή καθηγήτριες και μαθητές ευχαριστούν την διευθύντρια του σχολείου, τους υποδιευθυντές, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ,τη περιφερειακή ενότητα, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τον κ.  Μεμετζή και τον κύριο Τσούτσα για την φωτογραφική υποστήριξη. Ευχαριστούν επίσης τους ιδιώτες χορηγούς.  (Εκτός από τις δύο βραδινές παραστάσεις υπήρξε και 3η που δόθηκε  πρωί για τους μαθητές του σχολείου).

Διαβάστε επίσης