• 16 Απριλίου 2024,

The Caeli: Η βίλα στη Θάσο που σε γεμίζει γαλήνη -Λιτές γραμμές και γήινα στοιχεία

 The Caeli: Η βίλα στη Θάσο που σε γεμίζει γαλήνη -Λιτές γραμμές και γήινα στοιχεία

Στον κόλπο του Πρίνου, στη Θάσο, 200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, βρίσκεται ένα σπίτι όνειρο.

Η αρχιτεκτονική ομάδα Ark4lab σχεδίασε μια σύγχρονη κατοικία που εναρμονίζεται με τη φύση και προσφέρει γαλήνη στους κατοίκους του. Το όνομα της βίλας The Caeli. Η κατοικία αποτελεί ένα ακόμη σπίτι σε νησί που εντυπωσιάζει με το design του, όπως το Mirage με την οροφή πισίνα στην Τήνο.
Φωτογραφίες από τη βίλα στη Θάσο

Η βίλα The Caeli

Η βίλα στην Θάσο αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο βρίσκεται το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα, ενώ από την άλλη πλευρά δύο δωμάτια μπάνιο.

Στον όροφο υπάρχει το master υπνοδωμάτιο με το δικό του μπάνιο και dressing room.

Το σπίτι εναρμονίζεται με το περιβάλλον

Πισίνα βίλας
Και στα δύο επίπεδα ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος δημιουργούν έναν ενδιαφέρων διάλογο με το τοπίο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις καθαρές γραμμές του σχεδιασμού, ενώ στο ισόγειο ο διάφανος χώρος ανοίγεται προς το εξωτερικό περιβάλλον, τον κήπο και την πισίνα.

Το καθιστικό


Το καθιστικό

Στη βίλα της Θάσου κυριαρχεί η πέτρα και το νερό και το λευκό χρώμα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να υπογραμμίσουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Οι γήινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με τα χειροποίητα αντικείμενα προσδίδουν χαρακτήρα σε μια απλότητα που μαγεύει.

Πάγκος κουζίνα


Η κουζίνα

Η Caeli Villa αποτελεί μέρος ενός συγκροτήματος κατοικιών, που έχει αναπτυχθεί με υψηλές προδιαγραφές και ακριβείς αρχιτεκτονικές χειρονομίες. Η ανάπτυξη αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας σύγχρονης αισθητικής διαβίωσης στο Βόρειο Αιγαίο.

Μπαλκόνι με θέα το ηλιοβασίλεμα


Με θέα το πράσινο της Θάσου

Φωτογραφίες: Facebook @
Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης