• 29 Μαρτίου 2024,

The Distinguished Gentleman’s Ride: Η ξεχωριστή πομπή μοτοσυκλετών επιστρέφει στην Καβάλα

 The Distinguished Gentleman’s Ride: Η ξεχωριστή πομπή μοτοσυκλετών επιστρέφει στην Καβάλα

Το Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) επιστρέφει και φέτος στην πόλη της Καβάλας την Κυριακή 28/5.

Πρόκειται για την πομπή vintage μοτοσυκλετών που οργανώνεται κάθε χρόνο μέσα στο Μάιο σε πολλές χώρες του κόσμου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την ανδρική υγεία, καθώς και τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της έρευνας σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη.

Είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία την περσινή περίοδο (22 Μαΐου), διοργανώνοντας μια λαμπρή πορεία από δεκάδες λάτρεις των μοτοσυκλετών που ξεκινώντας από την παραλιακή έφτασαν μέχρι και τη Νέα Ηρακλείτσα. Μάλιστα, ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους με μια συναυλία επιστρέφοντας στην Καβάλα.

Πως μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από το www.gentlemansride.com χωρίς χρέωση, ωστόσο κάθε αναβάτης μπορεί να καλέσει φίλους και γνωστούς ως υποστηρικτές-δωρητές που θα ενισχύσουν στο πρόσωπό του, έστω και συμβολικά, τον σκοπό της δράσης. Τον τοπικό συντονισμό της διοργάνωσης στη Σαντορίνη έχει και φέτος ο κος Πωλ Φερχάιεν.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6951099106 και στο σχετικό Facebook Event. Φέτος, στη Σαντορίνη εκτός από μοτοσυκλέτες μπορούν για πρώτη φορά να πάρουν μέρος και κλασικά αυτοκίνητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος μέρος στην πομπή είναι να φορά επίσημο ένδυμα και να οδηγεί ρετρό μοτοσυκλέτα, μηχανάκι ή αυτοκίνητο.

Το κράνος/ζώνη ασφαλείας είναι επίσης αυτονόητη προϋπόθεση. Η διοργάνωση φέτος θα περάσει και από 10 ακόμη πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αρχαία Ολυμπία, Βόλο, Ηράκλειο, Καβάλα, Πάτρα, Σάμο, Σέρρες και Χίο.

Τι είναι το Distinguished Gentleman’s Ride

Το Distinguished Gentleman’s Ride ενώνει αναβάτες κλασικής και vintage μοτοσικλέτας από όλο τον κόσμο για να συγκεντρώσουν χρήματα και να ευαισθητοποιηθούν για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών.

Το Distinguished Gentleman’s Ride ιδρύθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa. Εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία του Don Draper της τηλεοπτικής σειράς Mad Men, ο οποίος καβαλούσε καβάλα σε μια κλασική μοτοσικλέτα και φορούσε το καλύτερο κοστούμι του.

Ο Mark αποφάσισε ότι μια θεματική βόλτα θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδέσει εξειδικευμένους λάτρεις της μοτοσικλέτας και κοινότητες, ενώ παράλληλα θα συγκέντρωνε χρήματα για την υποστήριξη των ανδρών στη ζωή μας.

Διαβάστε επίσης