The Lighthouse Festival 2018 στην Καβάλα

 The Lighthouse Festival 2018 στην Καβάλα

Το The Lighthouse Festival αποτελεί μια πολιτιστική και εθελοντική δράση με στόχο τη φιλοξενία καλλιτεχνών από ποικίλους χώρους της τέχνης, η οποία ραγματοποιείται στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις συναυλίες. Τη φετινή παρουσίαση έχει αναλάβει η Ήρα Κατσούδα.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

– Omniah

Οι OMNIAH ελληνόφωνο συγκρότημα από τα βάθη του Αθηναικού Νότου, επηρεασμένοι από την λονδρέζικη ποπ σκηνή, φτιάχνουν τα δικά τους κομμάτια και διασκευάζουν τραγούδια τα οποία δεν έχετε φανταστεί ποτέ ότι χορευονται. Μετράνε 4 singles , ενώ τον Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος ονόματι, » Αισθησιακή Αισθαντική Αισθητική.

– Dreamers (the)

Οι Dreamers (the) επιστρέφουν στο Lighthouse Festival! Λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους με τίτλο «Songs of the heart & bed», σας περιμένουν για ένα μουσικό ταξίδι με indie rock soundtrack.

Οι Dreamers είναι:

Τότα Ευλαβή: φωνή
Αλέξανδρος Κυριλλίδης: μπάσο
Νίκος Μπακιρτζής: κιθάρα, φωνή
Κωνσταντίνος Κουτσουπάκης: τρομπέτα, φωνητικά
Δημήτρης Φραντζής: κιθάρα, φωνητικά
Κώστας Μπακιρτζής: πλήκτρα
Θανάσης Κωνσταντινίδης: τύμπανα

Facebook: https://www.facebook.com/Dreamers0
Instagram: https://www.instagram.com/dreamers_the_/

– Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias

Σε μια γρήγορη απόδραση από την Ταράτσα του Φοίβου, ο Φοίβος Δεληβορίας παρέα με τον Κωστή Χριστοδούλου ξανασυναντούν «Εκείνη», ξαναχορεύουν την «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα», ξανακοιτιούνται στον «Καθρέφτη» και τον σπάνε, γίνονται «Αόρατοι Άνθρωποι» και περνούν από την «Όμορφη Πόρτα», πηδούν απ’ την «Ταράτσα», σκοτώνονται, ξανασηκώνονται και καταλήγουν στο γνωστό οικουμενικό motto: «μένω στην Καλλιθέα-κι αγαπάω μια Κική-η ζωή μόνο έτσι είν’ ωραία».

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

– Folk n’ Roll

Οι Folk’n’Roll δεν κάθονται ποτέ σε μια θέση. Είναι φτιαγμένοι για να κινούνται αδιάκοπα πάνω στη σκηνή, αλλά και στη ζωή. Αποτελούν μια παρέα μουσικών που παίζουν αυτό που νιώθουν και δεν μπορούν να του δώσουν όνομα. Ethnic-Balkan, rock ‘n’ roll, ska, όλα βγαίνουν μπροστά και γίνονται ένα, σε κάθε συναυλία.

To 2018 κυκλοφορούν την «ΒΙΟΛΕΤΑ», ένα βαλκανικό κομμάτι που κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις των ακροατών.

Ερχόμενοι από τα Γιάννενα, έχουν αγκαλιάσει την Βαλκανική, ηπειρώτικη και ρεμπέτικη παράδοση με σεβασμό αλλά και προσδίδοντας σε αυτή τη δική τους χαρακτηριστικά μοντέρνα αντίληψη.

Tip: φέρτε περίσσεια μπλούζα… θα στάξουν κορμιά στους χορευτικούς ρυθμούς των Βαλκανίων!

– The Speakeasies Swing Band

Οι The Speakeasies Swing Band, δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις! Το αγαπημένο swing γκρουπ της Θεσσαλονίκης, μέσα στα 7 χρόνια δραστηριοποίησής του έχει παίξει πολλές φορές σε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ στα οποία μοιράστηκε την σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Parov Stelar, Ray Collins, Cherry Poppin Daddies, Hillbilly Moon Explosion, κ.ά.

Ετοιμαστείτε για ένα… swing ντελίριο και για ένα μουσικοχορευτικό, γκρουβάτο και ανεβαστικό party του φετινού καλοκαιριού στην Καβάλα, κάτω από τ’ αστέρια, πλάι στον φάρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου!

Πηγή : www.culturenow.gr

Διαβάστε επίσης