Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελευταία παράσταση του έργου «Ο Χαμαιλετάρτς και ο πάρδον’» στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κεχροκάμπου. Το έργο, μετά από μια μικρή περιοδεία με σταθμούς το Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, τη Θάσο, τη Θεσσαλονίκη, τον Πετεινό Ξάνθης και το Θρυλόριο Κομοτηνής, κατέληξε στον Κεχρόκαμπο, όπου το κοινό το υποδέχθηκε με ενθουσιασμό.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος στο τέλος της παράστασης βράβευσε τα παιδιά που συμμετείχαν στους μαθητικούς αγώνες «Ακτίς Ονείρου» στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασαν το Βραβείο Προβολής και Αξιοποίησης της Ποντιακής Διαλέκτου. Παράλληλα, τιμήθηκε και η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κεχροκάμπου.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025, παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο η κωμωδία «Πεθερές για νύφες… μαθές;», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Νόπης Γεωργιάδου. Στη σκηνή ανέβηκαν 22 ερασιτέχνες ηθοποιοί, οι οποίοι με ζωντάνια και μπρίο κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των περίπου 350 θεατών που κατέκλυσαν τον χώρο.
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμο Νέστου και προσωπικά τον δήμαρχο για την πολύπλευρη στήριξη, την παροχή ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, καθώς και όλους τους χορηγούς που θα ανακοινωθούν σύντομα. Το ραντεβού με το κοινό ανανεώθηκε όχι για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με νέες παραστάσεις και εκπλήξεις.

