• 19 Απριλίου 2024,

Θεατρική παράσταση στην πισίνα του ανοιχτού κολυμβητηρίου;

 Θεατρική παράσταση στην πισίνα του ανοιχτού κολυμβητηρίου;

Την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων και εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ήδη κάποιες από τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο τις πληροφορούμαστε με πρωτοβουλία των σχημάτων. Ανακοινώνουν την Καλοκαιρινή τους περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνοντας σε αυτή και το Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ μαζί με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ θα δώσουν συνέντευξη τύπου για να μας ενημερώσουν για το σύνολο των πολιτιστικών γεγονότων. Για όλο το πρόγραμμα.

Η συνέντευξη τύπου αναμένεται με ενδιαφέρον αφού μετά από πολλά χρόνια οι εκδηλώσεις, ειδικά αυτές στην Καβάλα, προσεγγίζονται με μια νέα ματιά. Της κ. Εύας Βαμβακά Οικονόμου. Της νέας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας.

Το Φεστιβάλ ημερολογιακά θα αφορά τους συνηθισμένους Καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οι παραστάσεις εντός της πόλης λέγεται ότι θα γίνουν στην Παλιά Μουσική, μέσα σε ένα λεωφορείο (!) αλλά και στο ανοιχτό κολυμβητήριο.

Ειδικότερα και εκτός απροόπτου στην πισίνα του! Η ανακοίνωση ειδικά αυτής της παράστασης γίνεται την κατάλληλη ώρα. Το ανοιχτό κολυμβητήριο σήμερα έχει πισίνα με πολλά νερά της βροχής. Βρώμικα νερά. Στα οποία επιπλέουν σκουπίδια.

Η δε είσοδος του χώρου είναι παραβιασμένη και ορθάνοιχτη! Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να περιποιηθεί όλο το χώρο όπως επίσης να κόψει και τα χόρτα. Που εν τω μεταξύ μεγαλώνουν επικίνδυνα. Κι ένας επιπλέον λόγος καθαριότητας και της πισίνας είναι η θεατρική παράσταση. Αργεί μεν αλλά ως τότε το ανοιχτό κολυμβητήριο θα πρέπει να είναι έτοιμο.

(Είναι γνωστό αλλά πρέπει να επαναληφθεί. Όσο το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι ανοιχτό κολυμβητήριο -έστω σε μη λειτουργία- ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Αν η χρήση του αλλάξει, τότε η αρμοδιότητα αυτόματα μεταφέρεται στον ΟΛΚ. Ο οποίος παραχώρησε την εγκατάσταση μόνο ως ανοιχτό κολυμβητήριο).

Διαβάστε επίσης