• 23 Απριλίου 2024,

Θέλουμε επιτέλους να ακούσουμε ένα καλό νέο !

 Θέλουμε επιτέλους να ακούσουμε ένα καλό νέο !

Ένα καλό νέο θέλουμε και περιμένουμε να ακούσουμε προκειμένου να πάρουμε κουράγιο για να συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι σε αυτόν τον αόρατο εχθρό που αν και δεν τον βλέπουμε τελικά όντως είναι παντού !

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό αβαντάζ του ιού  και είναι ένας από τους λόγους που μέχρι και σήμερα η πλάστιγγα της αναμέτρησης  γέρνει προς την πλευρά του.

Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα κερδίσουμε και αυτή την μάχη.

Η τάση  «επιπεδοποίησης» της καμπύλης που παρουσιάζεται τα τελευταία 24ωρα είναι ένα καλό νέο που είναι αλήθεια ότι μας φέρνει πιο κοντά στην σταδιακή άρση του δεύτερου αυτού lock down στις 30 του μήνα.

Δεν είναι σίγουρο αλλά είναι εφικτό.

Η κυβέρνηση είναι η πρώτη που θέλει να αρχίσει να μας επαναφέρει στην κανονικότητα από τις 30 του μήνα για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Αν όλα πάνε καλά από 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία και θα αρθούν κάποιοι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών.

Μετά από μία εβδομάδα θα ανοίξει η αγορά και θα ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης.

Ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν ότι η 30η Νοέμβρη μπορεί να είναι η ημερομηνία που μπορεί να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των απαγορεύσεων.

Ας σκεφτούμε θετικά και ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας προκειμένου να μπορέσει να ισχύσει αυτός ο αρχικός προγραμματισμός χωρίς παράταση.

Το μεγαλύτερο μας όπλο είναι ότι στην διάρκεια αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχουν πεισθεί όλοι ότι ο ιός είναι υπαρκτός και «χτυπάει» όλες τις ηλικίες.

Το ποσοστό αυτών που αμφισβητούσαν μέχρι και χθες την ύπαρξη του και αδιαφορούσαν για τα μέτρα προστασίας έχει μειωθεί δραματικά και αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μας.

 

Η αλλαγή του καιρού που ισχύει από την Τετάρτη έχει κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καραντίνα αφού έρχεται να επηρεάσει αρνητικά την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία του Έλληνα που προσπαθεί να βρει από κάπου να πιαστεί και να αντέξει αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Καταλαβαίνετε πόσο θα επιδεινωθεί η κατάσταση αν μπούμε με απαγορεύσεις και αυστηρά μέτρα στην  περίοδο των Χριστουγέννων.

Σίγουρα δεν θα έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα των προηγούμενων ετών αλλά φανταζόμαστε ότι δεν θα χρειάζεται και sms για να βγαίνουμε από τα σπίτια μας.

Η αυτοκτονία της νεαρής γυναίκας που διαγνώστηκε με covid – 19 και πήδηξε στο κενό από το παράθυρο του 3ου ορόφου στο Γ.Ν.Κ. επιβεβαιώνει όλα αυτά που σας γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι αυτή η δεύτερη καραντίνα θα έχει μεγαλύτερο κόστος στην ψυχολογία των ανθρώπων που μέσα σε λίγους μήνες καλούνται να αλλάξουν για δεύτερη φορά τις συνήθειες τους και να μπούνε σε μία περίοδο αυτοπεριορισμού και αυστηρής επιτήρησης.

Καταλαβαίνετε πόσο επιβαρύνεται η ψυχολογία ενός ανθρώπου που εκτός από όλα αυτά τα καθημερινά  που προκαλεί αυτή η πανδημία βρεθεί κάποια στιγμή αντιμέτωπος και με την νόσο.

Για τον λόγο αυτό ψυχραιμία και καθαρό μυαλό !

Κρίμα για την γυναίκα που έφυγε τόσο άδικα.

 

Από την Παρασκευή και μετά πέφτει η θερμοκρασία και ο καιρός αλλάζει.

Για πρώτη φορά φέτος το χειμώνα η θερμοκρασία τις δύσκολες ώρες θα είναι οριακά πάνω από το 0.

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης