• 20 Απριλίου 2024,

Θέμα ωρών τα αποτελέσματα των επαφών των 23 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

 Θέμα ωρών τα αποτελέσματα των επαφών των 23 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων στις επαφές των 23 εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ανακοινώθηκαν στη προχθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη ο έλεγχος στους 120 εργαζομένους έχει ολοκληρωθεί και εκτός από τους 23 δεν βρέθηκαν άλλα θετικά κρούσματα.

Ο κ. Αντωνιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι στην Καβάλα δεν υπάρχει ευρεία διασπορά του ιού, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται σε συγκεκριμένες εστίες, για το λόγο αυτό δεν μελετάται ένα τοπικό lockdown. Σημείωσε ότι μετά από συνεννόηση με το δήμο, θα περιοριστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δε χρειάζεται ούτε πανικός αλλά ούτε εφησυχασμός, πρέπει όμως να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υγιεινή χεριών.

Συνολικά από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν την Κυριακή 13 νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 11 από τα οποία σχετίζονται με το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης