• 11 Μαΐου 2024,

Θεμελιώνεται το νέο τοιχίο στις «Γλάστρες»

 Θεμελιώνεται το νέο τοιχίο στις «Γλάστρες»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν απόλυτο δίκιο. Υπάρχει όχληση καθημερινή, στο δρόμο προς το Παληό, εξαιτίας της γνωστής ατυχίας, του γνωστού προβλήματος, τόσο στο τοιχίο, όσο και στο δρόμο Καβάλα – Νέα Πέραμος, στο σημείο «Γλάστρες».

Το θέμα απασχόλησε την Πέμπτη το Δημοτικό συμβούλιο, αλλά η κατεύθυνση ήταν εσφαλμένη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μάθουν αν και πότε ο Δήμος Καβάλας θ΄ αποζημιωθεί καθώς κατά γενική ομολογία αίτιος του προβλήματος είναι κι εργολάβος, που κατασκεύασε και κατασκευάζει στην ίδια περιοχή, κατοικίες.

Η απάντηση της διοίκησης του Δήμου από το Γιώργο Φιλόσογλου, την Ευαγγελία Δρακονάκη και το Δημοσθένη Τουλκίδη, είχε… ποικιλία. Θα υπάρξει θέμα αποζημίωσης, ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αλλά στην ώρα του, καθώς όπως επέμεναν Τουλκίδης και Δρακονάκη, προέχει η αποκατάσταση του προβλήματος.

Από χθες άρχισε η σκυροδέτηση των θεμελίων του τοιχίου, κι όπως φαίνεται αυτό θα είναι έτοιμο πριν από τον Ιούνιο.

Η ανησυχία των παραγόντων του Δήμου Καβάλας για την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς, αφορά το οδόστρωμα. Όταν δηλαδή οι εργασίες θα επεκταθούν επί του δρόμου. Ενώ δηλαδή το τοιχίο φαίνεται ότι θα είναι σύντομα έτοιμο, με την τσιμεντόστρωση που άρχισε χθες και θα συνεχισθεί γρήγορα τις επόμενες ημέρες μέχρι το σημείο της κατολίσθησης, κανείς δεν ξέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για ν΄ αποκατασταθεί η ζημιά που έγινε στην άσφαλτο. Πιθανώς κάτω από το δρόμο να υπάρχουν δίκτυα, για παράδειγμα της ΔΕΥΑΚ, που θα πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή.

Εν τω μεταξύ χθες τοποθετήθηκαν νέες μεγαλύτερες πινακίδες, που ενημερώνουν για την απαγόρευση κίνησης προς το Παληό, μεγάλων αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων.

Οι μεγαλύτερες πινακίδες δεν μπήκαν σε καινούργια σημεία. Τοποθετήθηκαν δύο μεγάλων διαστάσεων, στη διασταύρωση του δρόμου προς το Παληό, με το δρόμο της ΜΟΜΑ. Σήμανση υπάρχει πλησίον της παράκαμψης καθώς προσωρινά η κυκλοφορία προς το Παληό διοχετεύεται, από εσωτερικούς του οικισμούς δρόμους.

Διαβάστε επίσης