Θεόφιλος Χατζηστάθης: «Τιμή μου να είμαι προπονητής στο Νέστο, δίκαιο το αποτέλεσμα με Μ. Α Ορφανίου»   

 Θεόφιλος Χατζηστάθης: «Τιμή μου να είμαι προπονητής στο Νέστο, δίκαιο το αποτέλεσμα με Μ. Α Ορφανίου»   

Για τη νίκη της ομάδας του στο Σουπερ Καπ της ΕΠΣΚ επί του Μ. Α Ορφανίου με 2-0 αλλά και την επιστροφή του στο Νέστο μετά από αρκετά χρόνια αυτή τη φορά στη θέση του προπονητή μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο Θεόφιλος Χατζηστάθης. 

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε.


Ερ: Ποια είναι η άποψη σου για τον τελικό με τον Μ. Α Ορφανίου; Πόσο δίκαια έφτασε στη νίκη ο Νέστος; 

Απ: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά δίκαιο. Με δεδομένης της αποβολής που είχαμε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο , θεωρώ ότι ο αντίπαλος μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ειδικά στο β` μέρος, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός όταν έφτανε στο δικό μας μισό.

Παρόλα αυτά αυτό δε σημαίνει ότι μειώνουμε την αξία του αντιπάλου μας.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι οι παίκτες μας έκαναν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Καθώς η ομάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασία πάρα πολύ αργά σε σχέση με πολλές άλλες ομάδες. Αυτό είναι που μεγαλώνει ένα παραπάνω τη νίκη αυτή. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα πιστεύω ότι ήταν δίκαιο.

Ερ: Είσαι λίγες μέρες στην ομάδα. Ουσιαστικά τώρα αρχίζεις και τη γνωρίζεις; 

Απ: Ακριβώς.  Έχουμε κάνει μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους ποδοσφαιριστές για να τους γνωρίζω και μαζί με τη διοίκηση φυσικά και τους συνεργάτες μου.

Δεν έχω κανένα παράπονο από τη δουλειά που κάνουν στην προπόνηση, οι παίκτες.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ καλούς χαρακτήρες. Αυτό έχω δει στις δυο εβδομάδες που είμαι στην ομάδα. Το θέμα είναι η συνέχεια, η διάρκεια.

Η διοίκηση προσπαθεί να φέρει, δυο τρία παιδιά ακόμη τα οποία θα μας βοηθήσουνε ούτως ώστε να γεμίσει και το ρόστερ και να είναι πιο γεμάτη η ομάδα. Ξέρουμε όμως ότι φέτος τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές. Θα προσπαθήσουμε να πορευτούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Ερ: Η επιστροφή στο Νέστο μετά από πολλά χρόνια σε άλλο τρόπο, συνοδεύτηκε πολύ γρήγορα με τον πρώτο τίτλο. 

Απ: Αυτό ήταν θετικό όμως θα χαρακτηρίσει την ομάδα η διάρκεια.

Η διάρκεια είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει όλες τις ομάδες. Μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.  Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα δυνατό. Θα δείξει στο τέλος, ποιος έχει το μέταλλο.

Ερ: Τα προηγούμενα χρόνια ο Νέστος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, μπορεί φέτος τα πράγματα να είναι διαφορετικά αλλά δεν παύει να είναι από τα πιο ηχηρά ονόματα της κατηγορίας. 

Απ: Ο Νέστος είναι… Νέστος. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Δε θα χωράνε δικαιολογίες αν κάτι πάει στραβά. Ωστόσο πρέπει να συνυπολογίζουμε όλα τα δεδομένα. Για μας ευχής έργον θα είναι να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο να προσπαθεί να κερδίζει όλα τα παιχνίδια.

Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να μπορέσουμε κάποια παιδιά τα οποία έρχονται από την Ακαδημία.

Παίξανε αρκετά παιδιά έστω σαν αλλαγές με τον Μ. Α Ορφανίου. Ο Σπύρος ο Κλοκίδης ξεκίνησε βασικός και μπόρεσε να σκοράρει κιόλας. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό.

Είμαστε χαρούμενου γιατί μπήκαν κάποια παιδιά από την Ακαδημία στο ματς με τον Μέγα και έδειξαν ότι μπορούμε να πιστέψουμε σε αυτούς αρκεί να έχουν τον ανάλογο χρόνο.  Χρειάζονται χρόνο τα παιδιά.

Χρειάζεται να τους πιστέψουμε αλλά θα έλεγα εγώ ότι περισσότερο εξαρτάται από τα ίδια τα παιδιά. Από αυτούς τους ίδιους θα εξαρτηθεί να μπορέσουν να πετύχουν αυτό που ονειρεύονται.

Ερ: Πως αισθάνεσαι που γύρισες στο Νέστο; Μια ομάδα στην οποία ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά; 

Απ:  Σίγουρα ο Νέστος είναι η ομάδα η οποία με ανέδειξε. Η ομάδα στην οποία έμαθα το ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που έφυγα. Μέχρι στιγμής με έχουν αγκαλιάσει όλοι.

Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Και για μένα είναι η πρώτη φορά που ηγούμαι μιας τέτοιας μεγάλης ομάδας για την κατηγορία, στην προπονητική μου πορεία. Σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο μάθημα, μια μεγάλη εμπειρία να δω το ποδόσφαιρο από διαφορετική μεριά.

Είναι τιμή για μένα να είμαι στο πάγκο του Νέστου. Τα υπόλοιπα θα τα χαρακτηρίσει η δουλειά μας.

Πάνω στη δουλειά μας, θέλουμε να βασιστούμε.

Διαβάστε επίσης