Θεόφιλος Χατζηστάθης: «Βλέπαμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό, μπράβο στους παίκτες μου»

 Θεόφιλος Χατζηστάθης: «Βλέπαμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό, μπράβο στους παίκτες μου»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής του Νέστου Θεόφιλος Χατζηστάθης μιλώντας για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ`Εθνικής, το οποίο κράτησε μόνο ένα γύρο.

Τόνισε ότι κάθε παιχνίδι ήταν και ένας τελικός μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Δυσκολεύτηκε ο Νέστος να φτάσει στην παραμονή σε ένα πολύ «μικρό» πρωτάθλημα το οποίο ήταν ενός γύρου.

Απ: Τέλος καλό, όλα καλά. Νιώθουμε ανακούφιση. Δυσκολευτήκαμε αυτή είναι η αλήθεια. Οι δυσκολίες ήταν πολλές από την αρχή της σεζόν, κατά τη διάρκεια αλλά και προς το τέλος. Θα κρατήσω ως μάθημα όλη αυτή την αγωνιστική περίοδο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως μάθημα με σκοπό να μάθουμε από αυτά που κάναμε και να μην έχουμε μια ίδια κατάσταση στο μέλλον.

Θεωρώ όμως ότι σε γενικές γραμμές η ομάδα στάθηκα παρόλες τις  δυσκολίες.

Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν, έπαιξαν και αρκετά νεαρά παιδιά. Η αποτίμηση στο τέλος είναι η 6η θέση η οποία δεν είναι για πανηγυρισμούς αλλά τηρουμένων των αναλογιών κατά την άποψη μου γι`αυτή τη σεζόν με όλα αυτά τα προβλήματα για το Νέστο είναι μια αξιοπρεπής θέση.

Ερ: Ήταν πάντως ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Με την πανδημία, διεξήχθη μόνο ο ένας γύρος. Ήταν γενικά δύσκολο για όλες τις ομάδες.

Απ: Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ περίεργα. Ήταν ιδιαίτερο το πρωτάθλημα. Εγώ ήμουν από αυτούς που έλεγα και πριν ξεκινήσουμε, να παίξουμε δυο γύρους. Εκεί θα γινόταν η πραγματική αποτίμηση. Εν πάση περιπτώσει παίξαμε έναν γύρο.

Πολλές οικονομικές δυσκολίες για όλες τις ομάδες. Οι παράγοντες εκτός από μια ομάδα, δήλωσαν τις ομάδες τους κανονικότατα. Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, αυτός ίσως μερικούς να τους αδικεί, κάποιους να τους ευνοεί, δε θα το μάθουμε ποτέ.

Έγιναν 15 αγωνιστικές οπότε για άλλους ήταν καλό, για άλλους που δεν τα κατάφεραν ήταν κακό.

Ερ: Μετά την επανέναρξη κάθε παιχνίδι ήταν και ένας τελικός;

Απ: 100%. Το είχαμε επισημάνει άλλωστε αυτό και το ζητούσα συνέχεια από τους ποδοσφαιριστές μου. Όσον αφορά το Νέστο κάναμε άσχημο ξεκίνημα με τις δυο ήττες ενώ στο τρίτο ματς κερδίσαμε την Αλεξανδρούπολη και μετά ήρθε η καραντίνα.

Με δεδομένες τις δυο ήττες στην αρχή, ήταν κάθε παιχνίδι τελικός, κάθε παιχνίδι το βλέπαμε έτσι. Είχαμε κάποια παιδιά νεαρά που παίζανε για πρώτη φορά στην κατηγορία και αυτό τους γέμιζε με άγχος.

Οι πιο έμπειροι νιώθανε ότι έπεφτε σε αυτούς όλο το βάρος και αυτό μεγάλωνε την ευθύνη τους. Δεν είναι εύκολο κάθε φορά να παίζεις σαν είσαι  με την πλάτη στον τοίχο.

Ερ: Δίκαιος πρωταθλητής ο Ορφέας Ξάνθης;

Απ: Για μένα προσωπικά είναι δίκαιος. Το λέω αυτό γιατί κέρδισε τα  περισσότερα ντέρμπι. Βέβαια είχε την τύχη να τα παίξει τα περισσότερο μέσα στην έδρα του. Το δίκαιο το λέω και από μια άλλη σκοπιά, ότι μπορεί να μην ήταν η ομάδα που έπαιξε το τόσο ελκυστικό ποδόσφαιρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν η πιο αποτελεσματική ομάδα.

Έκανε λίγες ευκαιρίες, κρατούσε το σκορ και έδειξαν χαρακτήρα και προσωπικότητα οι ποδοσφαιριστές του, οπότε πήρε αυτή τη θέση.

Βέβαια δεν θέλω να μειώσω άλλες πολύ καλές ομάδες. Εγώ τουλάχιστον είδα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο από τον Αετό Ορφανού. Αυτό το έχω ξαναπεί.

Υπήρχαν ομάδες που έπαιξαν ίσως πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο από τον Ορφέα Ξάνθης αλλά αυτός ήταν αποτελεσματικός. Αξιοποιούσε τις ευκαιρίες του. Το άδικο είναι ότι έγιναν 15 αγωνιστικές, αν γινόταν 30 δεν ξέρουμε τι θα γινόταν.

Ερ: Απογοήτευση ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης; Μεγάλο όνομα, τον περίμενες καλύτερο;

Απ: Ο Ηρακλής μπορεί να ήταν το ηχηρό όνομα αλλά αυτή η κατηγορία, δεν είναι εύκολη. Ο Ηρακλής  είχε έμπειρους, καλούς ποδοσφαιριστές όμως και  αρκετά νέα πρόσωπα και οι άνθρωποι του Ηρακλή είχανε να διαχειριστούν και αυτό το πρόβλημα.

Ήταν μια αρκετά καινούρια ομάδα. Δεν ήταν δεδομένη η 1η θέση. Τερμάτισε στη 2η θέση με δυο πόντους διαφορά. Δεν είναι τίποτα δεδομένο στο ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον ο πρωταθλητισμός.

Ερ: Έκανες κάποια συζήτηση με τους ανθρώπους του Νέστου για την επόμενη χρονιά; Θα γίνει ένα ραντεβού ανάμεσα σας;

Απ: Πρώτα περιμένω να κάνει γενική συνέλευση η ομάδα. Να κάνει γρήγορα συμβούλιο. Υπάρχει μια θετική διάθεση θεωρώ και από τις δυο πλευρές αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει το συμβούλιο, να γίνουν κάποια πράγματα στο οργανωτικό κομμάτι. Αυτό είναι βασικό.

Από εκεί και πέρα αγωνιστικά πρέπει η διοίκηση να βάλει κάτω τους στόχους και να γίνουν κάποια πράγματα στην ομάδα. Για μένα θα είναι τιμή και χαρά να συνεχίσω στο Νέστο αλλά γι`αυτό πρέπει να περιμένουμε.

Ερ: Πρέπει πάντως να μην αργήσει φέτος γιατί τα τελευταία χρόνια οργανώνεται μετά τον15Αυγουστο.

Απ: Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα. Αποδείχθηκε κιόλας. Ήταν κάτι που μας στεναχωρούσε όλους ακόμη και πριν έρθω εγώ στην ομάδα, όταν μαθαίναμε ότι δεν έχει γίνει συμβούλιο.

Δεν πρέπει να επαναληφθεί. Μακάρι να πλαισιωθεί αυτή η προσπάθεια που έκανε το φετινό συμβούλιο και από άλλα άτομα.

Ερ: Ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους για τη φετινή χρονιά η οποία ολοκληρώθηκε με αίσιο τέλος για το Νέστο;

Απ: Οφείλω πολλά στους ποδοσφαιριστές μου. Αυτό το έχω ξαναπεί.

Γιατί δεν ήταν εύκολο και για τους  ίδιους. Θέλω να τους πω ένα μπράβο και να τους ευχαριστήσω. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε από την αρχή της σεζόν, δίνοντας μου αυτό το ρόλο.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Νέστου για τη συμπαράσταση σε μια πολύ δύσκολη εποχή λόγω και της πανδημίας.

Ακόμη όλους τους συνεργάτες μου στην ομάδα που τους αναφέρω ονομαστικά και είναι ο Μανώλης Δρόσος (γενικός αρχηγός), ο Θωμάς Τζεράκης (γυμναστής της ομάδας), ο Δημήτρης Ρίζος (προπονητής τερματοφυλάκων)  και ο  αθλητικός ψυχολόγος Βασίλης Βερτουδάκης.

Διαβάστε επίσης