• 19 Μαΐου 2024,

Θερινό ωράριο στην αγορά με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας

 Θερινό ωράριο στην αγορά με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας

Στη συνεδρίαση της την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε όπως ήταν αναμενόμενο το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Κατόπιν τούτου το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου παρατείνεται.

Η παράταση που δίδεται είναι μισή ώρα, αφορά την απογευματινή και βραδινή λειτουργία των καταστημάτων κάθε Τρίτη- Πέμπτη και Παρασκευή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμπορικός Σύλλογος εφαρμόζει αυτήν την παράταση στο ωράριο λειτουργίας της αγοράς για την εξυπηρέτηση -όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του – της τουριστικής κίνησης.

Υπολογίζεται λοιπόν ότι οι τουρίστες που βρίσκονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Καβάλα κυκλοφορούν στην αγορά πιο αργά από ότι οι υπόλοιποι καταναλωτές για αυτό και η αγορά θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 9:30 το βράδυ τα προαναφερθέντα απογεύματα για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Η επιτροπή ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου έτσι και φέτος Ιούλιο και Αύγουστο θα εφαρμοστεί το λεγόμενο «θερινό ωράριο» στη λειτουργία των καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης