ΘΡΕ -ΜΗΛΟΝ: Παραδοσιακά προϊόντα από το Κοκκινόχωμα που αγαπούν… τα φρούτα (φωτογραφίες)

 ΘΡΕ -ΜΗΛΟΝ: Παραδοσιακά προϊόντα από το Κοκκινόχωμα που αγαπούν… τα φρούτα (φωτογραφίες)

Η Κική Δημοσθενίδου τόλμησε να βγάλει την…τέχνη της από την οικογενειακή κουζίνα, φτιάχνοντας το δικό της εργαστήριο με μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού


Είχε μετατρέψει την κουζίνα της σε πραγματικό εργαστήριο παρασκευής μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού, με τις γεύσεις της να κερδίζουν όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά και φίλους και γνωστούς της, που την ενθάρρυναν να μοιραστεί τα γευστικά της μυστικά και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Κάπως έτσι η Κική Δημοσθενίδου από το Κοκκινόχωμα Καβάλας τόλμησε να δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων, το ΘΡΕ-ΜΗΛΟΝ, ξεκινώντας με μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και συνεχίζοντας με αποξηραμένα φρούτα και μείγματα ροφημάτων με βάση τα φρούτα και τα βότανα.

Οι πρώτες της ύλες, η πλούσια παραγωγή φρούτων από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, είναι το μυστικό της για όλες τις συνταγές. Κάθε εποχή άλλωστε αξιοποιεί τα φρούτα που είναι διαθέσιμα και στα καλύτερά τους, για να δημιουργήσει τα προϊόντα της. Από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και κυδώνι μέχρι μαρμελάδες με μήλο και ακτινίδιο, οι συνδυασμοί είναι διαφορετικοί κάθε φορά.

Με τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, η Κική Δημοσθενίδου προσπαθεί να μεταφέρει στο καταναλωτικό κοινό τη γλυκιά αίσθηση της… μαμαδίσιας φροντίδας. Στα επόμενα σχέδιά της είναι και μια σειρά προϊόντων χωρίς ζάχαρη, για την οποία πειραματίζεται αυτή την περίοδο.

Τα πάντα στο μικρό της εργαστήριο, από την επεξεργασία των φρούτων και την παρασκευή των προϊόντων μέχρι την τυποποίηση και τη διάθεσή τους, περνάνε από τα χέρια της, ενώ έχει την υποστήριξη του συζύγου της, όταν χρειαστεί.

Η αγάπη για τα φρούτα και οι σπιτικές συνταγές

Το εργαστήριο ΘΡΕ-ΜΗΛΟΝ δημιουργήθηκε πριν από μία διετία περίπου. Η επιλογή του ονόματος δεν ήταν τυχαία, αφού συνδυάζει τη θρέψη και τον καρπό του δέντρου, αλλά και το ελληνικό στοιχείο σε μία λέξη.

Η Κική Δημοσθενίδου, που εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος, έβλεπε μια στροφή στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και σκέφθηκε να την αξιοποιήσει σε συνδυασμό με την πλούσια παραγωγή της περιοχής της σε φρούτα, βάζοντας σε εφαρμογή με πιο συστηματικό τρόπο τις συνταγές που επί χρόνια έφτιαχνε για την οικογένειά της και κάνοντάς τις γνωστές και εκτός των ορίων του σπιτιού της.

Η πανδημία ανέκοψε για λίγο την ορμή της, πλέον όμως κάνει την επανεκκίνησή της με ανανεωμένη όρεξη. Για την ώρα βρίσκεται σε καταστήματα της Καβάλας, έχει παρουσία μέσω του δικτύου της Ομάδας των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, ενώ μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΘΡΕ-ΜΗΛΟΝ. Στόχος της είναι να τοποθετήσει τις γλυκιές δημιουργίες της σε περισσότερες περιοχές, ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ξενοδοχείων και εστιατορίων, αλλά και εκδηλώσεων.

«Η παρασκευή των προϊόντων μού προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. Άλλωστε, κάνω με πολλή αγάπη όλη αυτή τη διαδικασία. Και μόνο η καθαρότητα των φρούτων είναι αρκετή για να έρχομαι στο εργαστήριο με χαρά και να μην το αντιμετωπίζω σαν δουλειά» λέει η Κική Δημοσθενίδου στη Voria.

Πηγή: www.voria.gr

Διαβάστε επίσης