Θρίαμβος για την αθλήτρια του Γιάννη Τζανετάκη

 Θρίαμβος για την αθλήτρια του Γιάννη Τζανετάκη

Θρίαμβος με 2η θέση στις γυναίκες και 6η γενικής με χρόνο 28:45:32 από τη Γεωργία (Jo) Μαντά, αθλήτρια του Καβαλιώτη προπονητή Γιάννη Τζανετάκη στον δυσκολότερο υπερμαραθώνιο του κόσμου «The World’s Toughest Foot Race» Badwater135 που διεξήχθη στην Κοιλάδα του θανάτου της Βόρειας Αμερικής.

Ο Αγώνας

Ο υπερμαραθώνιος αγώνας Badwater 135,ξεκινά σε υψόμετρο 85 μέτρα κάτω από αυτό της επιφάνειας της θάλασσας – το χαμηλότερο υψόμετρο στη Βόρεια Αμερική-, και μετά από 217 χλμ. στην Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley) στην έρημο Mojave ολοκληρώνεται στο όρος Whitney σε υψόμετρο 2530 μέτρα.

Το Ιστορικό

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 12 Ιουλίου 2022 σε τρία κύματα με τη Γεωργία (Jo) Μαντά να ξεκινά στο 3οκύμα στις 23:00 (ώρα Καλιφόρνιας). Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, κερδίζοντας σταδιακά έδαφος, φτάνοντας τη 5η θέση γυναικών στο 59ο μίλι & 2η στο 122ο μίλι τερματίζοντας στην εντυπωσιακή 2η θέση του βάθρου των γυναικών και στη 6η θέση γενικής κατάταξης. Η επίδοση της είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που τερμάτισαν το Badwater135.

Να σημειωθεί ότι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του αγώνα κυμαίνονταν μεταξύ 45℃ – 50℃ βαθμών Κελσίου.

Η Επιστροφή

Ο Καβαλιώτης προπονητής της Tzanetakis Lab, επιστρέφει την Κυριακή στη χώρα μας, με την αθλήτριά του να  έχει κερδίσει τον θαυμασμό της κοινότητας των υπερμαραθωνοδρομων σε όλο τον κόσμο με την παρθενική της εμφάνιση στον συγκεκριμένο αγώνα.

Πολλά συγχαρητήρια και στο πλήρωμα υποστήριξης, που ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι σε τέτοιου μεγέθους και δυσκολίας αγώνες. Το πλήρωμα υποστήριξης αποτελούνταν από τους Dean Karnazes, Tyler Nash, Rannelle McCoy και τον Γιάννη Τζανετάκη.

Διαβάστε επίσης