• 6 Μαΐου 2024,

Τι έχεις; Ανεμογκάστρι…

 Τι έχεις; Ανεμογκάστρι…

 

Γράφει ο Αλέξης Καζαντζίδης

 

Είναι οι καιροί που ελάχιστοι αναλαμβάνουμε υποκειμενική-ατομική ευθύνη για εγκλήματα, παραλείψεις και πράξεις σε κρίσιμες στιγμές. Όλα παραπέμπονται αλλού έχουν ένα άλλοθι. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα λεγόμενα όργανα της τάξης. Η είδηση υπό κανονικές συνθήκες σε μια δημοκρατική κοινωνία θα έπρεπε να προξενούσε την ίδια εξέγερση με το γεγονός ότι ένα 10χρονο παιδί τραυματίστηκε από το αεροβόλο κάποιου που τον σημάδεψε σαν να είναι πουλί. Και το παρακάτω περιστατικό, στο «ήθος» του, έχει μία σημασία παραπάνω για μία άλλη διάσταση εγκληματικότητας συνδυασμένης με το μεταναστευτικό.

Δύο, λοιπόν, Έλληνες ανθυπαστυνόμοι και ένας ομογενής από τη Ρωσία άρπαξαν από Σύρο μετανάστη 280.000 ευρώ που έφερνε σε συμπατριώτες του από συγγενείς τους στη Γερμανία.

Ο 32χρονος ομογενής ήταν εκείνος που είχε ενημερωθεί (χωρίς what’s up) ότι ο 47χρονος Σύρος, που εργαζόταν σε ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας, θα επέστρεφε «φορτωμένος» με μετρητά. Έτσι, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», μαζί με τους δύο αστυνομικούς τού έστησαν καρτέρι και τον λήστεψαν.

Μάλιστα, ο ένας από τους ανθυπαστυνόμους είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλη ληστεία, αλλά (συμπτωματικά…) είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω παρέλευσης του 18μηνου και μέχρι τώρα υπηρετούσε στη φρουρά της ΓΑΔΑ. Μπήκε σκέτη κουκούλα.

Η ληστεία σε βάρος του Σύρου διαπράχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2017, λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα από επαγγελματικό ταξίδι. Η ενέδρα των ληστών είχε στηθεί στην Αττική Οδό, όπου οι δύο ένστολοι αστυνομικοί –ο ένας 36χρονος, που υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας στο Μενίδι (του σεσημασμένου μόνο για τους κακούς ρομά), και ο άλλος 48χρονος, που υπηρετούσε στη φρουρά του Αστυνομικού Μεγάρου στην Αλεξάνδρας- τον σταμάτησαν δήθεν για έλεγχο.

Ακολούθησε… CSI Μαϊάμι: Του φόρεσαν στο κεφάλι έναν σκούφο, τον έδεσαν και τον μετέφεραν σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως, φυσικά, αφαίρεσαν τα χρήματα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε όταν ο ομογενής συνελήφθη στη Ρωσία για απάτες και ληστεία και έως τώρα κρατείται στις ρωσικές φυλακές. Πριν από λίγες ημέρες, πληροφορίες που έφτασαν στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, από τις ρωσικές αρχές, ανέφεραν ότι ο συλληφθείς κατά την κράτησή του μιλούσε για μια μεγάλη ληστεία που είχε κάνει με δύο αστυνομικούς. Σταδιακά οι Έλληνες αξιωματικοί έφτασαν στην ταυτότητα των δύο αστυνομικών, τους οποίους μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος, τελικά, συνέλαβαν!

Δεν σηκώθηκαν οι πέτρες,, δεν ίδρωσε κανενός αυτί, δεν έγινε είδηση όπως η απελευθέρωση Λεμπιδάκη. Σε λίγο μόνο θα γυρίζουν μόνο τα δικά μας άντερα για τους εγγυητές της δίκαιης κοινωνίας…

Διαβάστε επίσης