• 25 Απριλίου 2024,

Τι να προσέξεις πριν εγκαταστήσεις λεντοταινίες στον χώρο σου

 Τι να προσέξεις πριν εγκαταστήσεις λεντοταινίες στον χώρο σου

Οι λεντοταινίες είναι η πιο αναπτυσσόμενη μόδα στον σχεδιασμό φωτισμού παγκοσμίως. Οι αρχιτέκτονες, οι σχεδιαστές φωτισμών αλλά και οι ιδιώτες εγκαθιστούν λεντοταινίεςσε οικιακές, εμπορικές, βιομηχανικές και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις όλο και συχνότερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι οι λεντοταινίεςδίνουν μια νέα πνοή στην εκμετάλλευση ενέργειας, περισσότερες επιλογές χρώματος, ένταση στο φως και στην ευκολία εγκατάστασης. Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί τώρα να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει μόνος του έναν επαγγελματικό φωτισμό χρησιμοποιώντας λεντοταινίες σε μία με δύο ώρες ανάλογα με την επιφάνεια που θέλει να καλύψει και τις γνώσεις του πάνω στα ηλεκτρολογικά.

 

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε όταν εγκαθιστούμελεντοταινίες στον χώρο μας;

 

1 ) Έχε ένα καθαρό όραμα στο τι θέλεις να κάνεις φωτιστικά στον χώρο σου. Επειδή κάθε χώρος είναι μοναδικός, όπως και οι ένοικοί του, δεν υπάρχει μια πασπαρτού λύση για το πώς θα εγκαταστήσεις τους φωτισμούς σου. Διαφορετικοί χώροι και διαφορετικά concepts προϋποθέτουν όπως είναι φυσικό και διαφορετικές λεντοταινίες. Απάντησε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις: Τι θέλω να φωτίσω; Που πρέπει να εγκαταστήσω τις λεντοταινίες; Τι χρώμα ταιριάζει στον χώρο μου; Υπάρχουν άλλα φώτα στον χώρο μου και πως θα ταιριάξουν τα χρώματα τους με αυτά των λεντοταινίων;

 

2) Υπολόγισε πόσα μέτρα λεντοταινίας χρειάζεσαι και σύγκρινε το μήκος της ταινίας με τα φώτα Led που αυτές περιλαμβάνουν. Τα περισσότερα καταστήματα πουλάνε λεντοταινίες σε συγκεκριμένα μέτρα, οπότε ανάλογα με το πόση χρειάζεσαι, πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος τους.

 

3) Έλεγξε τα watts ενέργειας που καταναλώνουν οι λεντοταινίες που θες ν’ αγοράσεις και σύγκρινέ τα με τα φωτιστικά που έχεις ως τώρα στον χώρο σου. Η κατανάλωση ενέργειας είναι ένας βασικός λόγος που όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ντύσουν με λεντοταινίες τον χώρο τους. Κάνοντας έναν εξονυχιστικό έλεγχο στην αγορά μπορείς να κερδίσεις σε ποιότητα φωτός και σε οικονομία, επιλέγοντας τις σωστές λεντοταινίες. Πολλοί διαβάζουν «24 watts» και νομίζουν πως αυτή είναι η ενέργεια που ξοδεύει το φωτιστικό τους, χωρίς να προσέξουν πως πρόκειται για την ενέργεια που ξοδεύει ανά μέτρο η λεντοταινία τους, για παράδειγμα.

 

4)Δώσε έμφαση στις εγγυήσεις ποιότητας που δίνει η κάθε εταιρεία για τις λεντοταινίες της. Δεν αρκεί μια αναβάθμιση του φωτιστικού σου πλάνου σε Led φωτισμούς. Σημασία έχει, τα φωτιστικά σου να έχουν αντοχή στον χρόνο για να κάνουν μια καλή απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανήσεις για αυτά.

 

Και μην ξεχνάς, πως ο τρόπος που φωτίζουμε τα πράγματα, μας βοηθά να τα χαρούμε περισσότερο.

 

Διαβάστε επίσης