• 24 Απριλίου 2024,

Τη ψήφιση του νέου αντικαπνιστικού νόμου περιμένει η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας

 Τη ψήφιση του νέου αντικαπνιστικού νόμου περιμένει η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε για το νέο αντικαπνιστικό νόμο ο Διευθυντής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν επικεφαλής της προσπάθειας να εφαρμοστεί στην πόλη και τον υπόλοιπο νομό ο υφιστάμενος αντικαπνιστικός νόμος. Το βασικό πρόβλημα- επανέλαβε ο Χρήστος Παπαδόπουλος- είναι το ότι αυτό που ισχύει σήμερα δεν ισχύει το ίδιο σε όλη την Ελλάδα. Ευχήθηκε λοιπόν ο νέος αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο παντού. Σε όλη τη χώρα. Η υπηρεσία του- εξήγησε – αναμένει τη νέα νομοθεσία που ως γνωστόν είναι αυστηρότερη της υφιστάμενης. Πρόκειται για μία διαδικασία διαβούλευσης και ψήφισης του νέου νόμου εντός του μήνα.

Το πνεύμα του είναι η εφαρμογή του, είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι ο υφιστάμενος νόμος κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους έχει αδυναμίες. Ελπίζω –σημείωσε-  οι αλλαγές να οδηγήσουν στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας. Για την κατάσταση που επικρατεί στην Καβάλα δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος. Είπε χαρακτηριστικά ότι για το νέο νόμο και την εφαρμογή του ελπίζει ως υπηρεσία στους συμπαίκτες. Δηλαδή στις άλλες υπηρεσίες που θα κληθούν μαζί με τη Διεύθυνση Υγείας να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Αλλιώς δεν γίνεται,  τόνισε με νόημα ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Όπως σημείωσε είναι απαραίτητο να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία με τη Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία αφού σε ένα νόμο όπως ο Νομός Καβάλας τα σημεία που πρέπει να ελεγχθούν για την τήρηση του Αντικαπνιστικού νόμου είναι χιλιάδες.

*Τις εξελίξεις στην αντικαπνιστική νομοθεσία θα συζητήσει και το σωματείο των Καφεζυθοπωλών Καβάλας. Αυτό θα γίνει τόσο σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου όσο και στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης των μελών. Πολύ πιθανή είναι η συζήτηση των νέων δεδομένων με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όλα αυτά θα προγραμματιστούν αμέσως μετά την ψήφιση του νέου νόμου. Ίδια διαδικασία διαβουλεύσεων για την προσαρμογή στα δεδομένα της νέας νομοθεσίας έκαναν ήδη στην Αλεξανδρούπολη υπηρεσίες και σωματείο.

 

 

Διαβάστε επίσης