Τι θα δούμε φέτος στους Φιλίππους

 Τι θα δούμε φέτος στους Φιλίππους

Δια πυρός και σιδήρου θα περάσει φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων για δύο κυρίως λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές ανέδειξαν νέα διοίκηση στο Δήμο Καβάλας οπότε η απερχόμενη διοίκηση θα έχει να σηκώσει ένα βαρύ φορτίο σε μια περίοδο που συναισθηματικά τουλάχιστον θα είναι φορτισμένη με αρνητικό πρόσιμο.
Ένα δεύτερο χάντικαπ για το Φεστιβάλ είναι ότι ακολουθούν στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές γεγονός που αφενός μεταθέτει την, για εκείνη την ημέρα προγραμματισμένη, έναρξη του προγράμματος αλλά και βάζει σε περιπέτειες όλη την προετοιμασία η οποία θα πρέπει να διεκπεραιωθεί μέσα σε ένα κλίμα που θα είναι έντονα φορτισμένο πολιτικά.
Ήδη μία παράσταση που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων στο Φρούριο στις 23 και 24 Ιουλίου 2019, ματαιώνεται αφού η παραγωγή δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος και την ανωμαλία που προήλθε από την λόγω εθνικών εκλογών ματαίωση προγραμματισμένων παραστάσεων σε πολλούς δήμους της χώρας. Πρόκειται για την μεγάλη εμπορική επιτυχία που παρουσιάστηκε όλο τον χειμώνα στην Αθήνα «Μάλιστα κ. Ζαμπέτα» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και με πλειάδα γνωστών ηθοποιών στο καστ.
Ελπίζουμε ότι λόγω της μακρόχρονης παράδοσης και εμπειρίας οι λόγοι που προαναφέραμε δεν θα επηρεάσουν το Φεστιβάλ.
Ας δούμε όμως τον προγραμματισμό για τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουμε φέτος στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

12 & 13 Ιουλίου «Νεφέλες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, με τους Γιώργο Γάλλο, Νίκο Καραθάνο, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου και Χρήστο Λούλης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

14 Ιουλίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού με την χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι»

20 & 21 Ιουλίου «Οιδίπους τύραννος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Αμαλία Μουτούση, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης κ.ά.

27 & 28 Ιουλίου «Όνειρο καλακαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια και με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Αθηνά Μαξίμου στους βασικούς ρόλους.

31 Ιουλίου «Κατά φανατασίαν ασθενής» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και με τον ίδιο και Μυρτώ Αλικάκη, Τάκη Παπαματθαίου και Τάσο Γιαννόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

2 & 3 Αυγούστου «Ορέστεια» του Εθνικού Θεάτρου με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργο Χρυσοστόμου, Εύη Σαουλίδου, Αργύρη Ξάφη, Θέμη Πάνου κ.ά

9 Αυγούστου «Δον Ζουάν» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Παίζουν: Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκης Παπαδημητρίου, Ηρώ Μπέζου κ.ά.

17 Αυγούστου «Προμηθέας Δεσμώτης» ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης. Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χάντερ, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γενατάς,

24 Αυγούστου «Ιφιγένεια στην Αυλίδα» του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού

25 Αυγούστου Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το βαλς με τα παραμύθια»

31 Αυγούστου Συναυλία – αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου με τον Γιώργο Νταλάρα

Τρεις παραστάσεις επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων είναι προγραμματισμένες να παρουσιαστούν στο θέατρο του Φρουρίου. Πρόκειται για την παιδική «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, την «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στις 26 Αυγούστου και την «Λωξάντρα» με τους Ελένη Κοκκίδου και Γιώργο Αρμένη στις 7 και 8 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης