• 19 Μαΐου 2024,

Τιμή στους παλαιότερους εμπόρους

 Τιμή στους παλαιότερους εμπόρους

Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, μία πολύ όμορφη εκδήλωση, με αφορμή τη νέα χρονιά και την κοπή βασιλόπιτας για το 2017. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, πραγματοποίησε τέτοια εκδήλωση για τη νέα χρονιά. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι πρώτη φορά ο Εμπορικός Σύλλογος έκοψε τη βασιλόπιτά του.

Στην εκδήλωση το συγκεκριμένο γεγονός έμεινε για το τέλος. Σωστά προηγήθηκε η ομιλία του Βασίλη Λεμονίδη και ακολούθησε η βράβευση επαγγελματιών – εμπόρων της αγοράς. Βραβεύτηκε ο Θέμος Ανανιάδης ως η πιο παλιά επιχείρηση της αγοράς. Συγκινημένος αφιέρωσε τον έπαινο, που έλαβε από το Θ. Μαρκόπουλο, στα μέλη της οικογένειάς του, που προηγήθηκαν και στο καταναλωτικό κοινό. Πέντε μέλη του συλλόγου βραβεύτηκαν επίσης ως τα παλαιότερα, με μεγαλύτερη συνέπεια στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο σύλλογο. Ο Γιαννης Παπαϊωάννου που ήταν κι αυτός συγκινημένος κι ευχαρίστησε, για την πολυετή στήριξή του την οικογένειά του, ο Παναγιώτης Κυριακίδης κι ο Σάκης Τσιρονίδης. Επρόκειτο να βραβευτούν, αλλά δεν ήταν στην εκδήλωση ο Φιλώτας Παναγιωτίδης και ο Σάκης Τσινεκίδης.

Η προσέλευση των εμπόρων μελών του εμπορικού συλλόγου ήταν ικανοποιητικότατη. Ξεχωρίσαμε τους δύο υποψήφιους Προέδρους στις προηγούμενες εκλογές του συλλόγου, δηλαδή τον Παναγιώτη Μοδούρα και τον Θόδωρο Κοντογεωργίου. Με αυτόν τον τρόπο ο εμπορικός κόσμος έδειξε ενωμένος γύρω από τον Εμπορικό σύλλογο. Τα μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Β. Λεμονίδη, φρόντισαν για την άριστη προετοιμασία της εκδήλωσης. Δεν υπολόγισαν όμως στο ξενοδοχείο το μικρόφωνο που δύο φορές «πρόδωσε» τον Πρόεδρο Β. Λεμονίδη, με αποτέλεσμα σημεία του λόγου του να μην ακουσθούν τόσο δυνατά και όπως θα έπρεπε. Ο Β. Λεμονίδης παραδέχθηκε ότι η δουλειά των εμπόρων είναι δύσκολη  στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Θύμισε τη συχνή δυναμική παρουσία του συλλόγου στα τοπικά θέματα και όπως είπε ο τουρισμός για την Καβάλα είναι η βαριά βιομηχανία. Άσκησε κριτική στις ναυτιλιακές εταιρίες για τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, που ειδικά τώρα χειμώνα είναι ελάχιστα. Οι εταιρίες τόνισε δεν δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο, καταλήγοντας ότι η δύναμη του Εμπορικού Συλλόγου είναι τα μέλη του, τα οποία προσκάλεσε να είναι κοντά στο σύλλογο.

Το κλίμα στην εκδήλωση ήταν θαυμάσιο. Χάρηκαν την βράβευσή τους οι προαναφερθέντες έμποροι, που δέχτηκαν συγχαρητήρια από τους επισήμους αλλά κι από τα υπόλοιπα μέλη της αγοράς. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο μητροπολίτης Προκόπιος, ο Άγγελος Τσατσούλης, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Μάρκος Δέμπας, η Κορίνα Χιώτη Πρασσά, ο Ηλίας Καλανταρίδης, ο Δημήτρης Καζανίδης, αλλά κι ο Πρόεδρος του ΟΛΚ πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Χρήστος Ηλιάδης, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ιωαννίδου κτλ.

Διαβάστε επίσης