ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος από το Ρόταρυ στην εκπαίδευση και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.

Ο Ροταριανός Ομιλος ΝΕΣΤΟΣ αποφάσισε  να τιμήσει νέους του Δήμου Νέστου, που διακρίθηκαν στα γράμματα και στον αθλητισμό. Διοργανώθηκε λοιπόν μια πανηγυρική συνεστίαση γι αυτό τον σκοπό, στο RESTAURANT RETRO στην Χρυσούπολη, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το βράδυ.

 

Τιμήθηκαν οι εξής νέοι:

  1. ο Γιώργος Χρυσόπουλος διακρίθηκε  στην επιστήμη της πληροφορικής. Πέτυχε  να προκριθεί στον τελικό διαγωνισμό της MICROSOFT και να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 καλύτερους μαθητές στην πληροφορική.

Β)   Ο Στέλιος Παπαδόπουλος την  φετινή  χρονιά  εισήχθη στην Ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.  Είναι γνωστό  τι σημαίνει η εισδοχή ενός νέου στην Ιατρική σχολή. Χρειάζεται πολύ διάβασμα και κόπος . Τιμήθηκε λοιπόν ο Στέλιος Παπαδόπουλος για  αυτή του την επιτυχία

Γ)  Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος των ΤΕΙ στην επιστήμη της Μηχανολογίας. Το 2007 προσελήφθη σαν χειριστής παραγωγής στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρίας ΚΑΒΑΛΑ OIL, Νέα Καρβάλη. Το 2010 επισυνέβη εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστεί .παραπληγία. Έκτοτε η πορεία του είναι κυριολεκτικά εκπληκτική. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την καλαθοσφαίριση και το BADMINTON σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, έχοντας να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα ασχολείται και με την προπονητική. Είναι Εθελοντής Αιμοδότης στο Νοσοκομείο Καβάλας.  Επίσης κάνει ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέματα που αφορούν τα άτομα ΑΜΕΑ σε σχέση με την καθημερινή διαβίωση, την αυτονομία, τον αθλητισμό, το κοινωνικό περιβάλλον. Τέλος επιδίδεται στην εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη νέων ατόμων με αναπηρία. Τιμήθηκε λοιπόν ο Γιώργος Παπαδόπουλος για  επιβράβευση  αυτής της εκπληκτικής του  πορείας.

Στους τρεις νέους επιδόθηκε τιμητικός πάπυρος, και δωρίθηκε από ένα βιβλίο.

Κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η  κ. Ιφιγένεια Μπαμπαράτσα διακεκριμένη νηπιαγωγός – ειδική παιδαγωγός, η οποία ευχαρίστως αποδέχθηκε την πρόσκληση να ομιλήσει  στην πανηγυρική συνεστίαση που ήταν αφιερωμένη στην παιδεία και η οποία με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων  ανέπτυξε το εξής θέμα:

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ή ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Στην ομιλήτρια προσφέρθηκε μια αναμνηστική κούπα  κούπα με το λογότυπο του Ροταριανού Ομίλου ΝΕΣΤΟΣ, καθώς και  μια ακριβέστατη ανατύπωση από τον Ροταριανό Ομιλο ενός χάρτη της Μακεδονίας και έχει χαρτογραφηθεί το 1708 από τον διάσημο Γάλλο χαρτογράφο  Guillaume Delisle και έχει σαν τίτλο  GRAECIAE PARS SEPTENTRIONALIS.  Σ΄ αυτόν τον χάρτη φαίνεται ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, τα δε Σκόπια είναι πόλις της Δαρδανίας.

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης