• 28 Απριλίου 2024,

Την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με τη Σεούλ πρότεινε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας, Jung Il Lee (φωτογραφίες)

 Την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με τη Σεούλ πρότεινε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας, Jung Il Lee (φωτογραφίες)

Επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη πρέσβη στην Καβάλα


Συνεχίζοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη με επισκέψεις στην Αλεξανδρούπολη και στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, μετά την διανυκτέρευση στην Ξάνθη, από την Πέμπτη το πρωί ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας (Νότια Κορέα) Jung Il Lee επισκέπτεται την Καβάλα και είχε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και τους παρόντες θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή, Υγείας και Οικογένειας Γιώργο Δαλακούρα και φυσικά τον Αντιπεριφερειάρχη Εξωστρέφειας Χάρη Δαλκίτζη που τον προσκάλεσε και οργάνωσε την περιοδεία αυτή.

Στην συνάντηση ο κ. Μαρκόπουλος θύμισε στον κ.κ. Jung Il Lee, τις στενές ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κορέα, καθώς ο ελληνικός στρατός πολέμησε για την απελευθέρωση της χώρας του, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε και ένας δεύτερος κοινός τόπος ενδιαφέροντος που αφορά το γεγονός ότι το 30% των κατοίκων της Ν. Κορέας είναι Χριστιανοί και πολλοί από αυτούς κάθε χρόνο επισκέπτονται τους Αρχαίους Φιλίππους, στο πλαίσιο του ταξιδιού ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

Επίσης στην διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε η δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών και ο εξοχότατος πρέσβης πρότεινε την καθιέρωση και αεροπορικής σύνδεσης της περιοχής μας με την Σεούλ.

Επιπλέον ο κ. Μαρκόπουλος παρουσίασε στον ξένο πρέσβη το παραγωγικό προφίλ της Καβάλας με τις σημαντικότερες υπηρεσίες και προϊόντα που το συνθέτουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πανεπιστημιακές σχολές, στα μάρμαρα, τα πετρέλαια και στα γεωργικά προϊόντα.

Η επίσκεψη έκλεισε με ανανέωση του ραντεβού, για το επόμενο ταξίδι του στην Καβάλα και τις ευχαριστίες για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Ακολούθως ο κ.κ. Jung Il Lee, επισκέφτηκε το δημαρχείο Καβάλας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη.

Το πρωινό πρόγραμμα της επίσκεψης έκλεισε με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, από τον αρχαιολόγο Μιχάλη Λυχούνα. Τέλος ο εξοχότατος Jung Il Lee και η σύζυγός του, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον κ. Λυχούνα και τον ενθουσιασμό τους για την γνωριμία τους με την ιστορική πόλη του Αποστόλου Παύλου, τους Φιλίππους.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης