• 24 Απριλίου 2024,

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου η Αλφαβητοπαρέλαση

 Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου η Αλφαβητοπαρέλαση

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση, 14η κατά σειρά. Δηλώσεις σχετικές με την εκδήλωση παραχώρησε στην ΠΡΩΙΝΗ η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας Μαριάννα Δρόσου.

Γονείς και κηδεμόνες των σχολείων που θα συμμετέχουν στην Αλφαβητοπαρέλαση εργάζονται εθελοντικά εδώ και μήνες προκειμένου να προετοιμάσουν τις στολές των παιδιών και να αντιμετωπίσουν άλλα οργανωτικά θέματα. Η διαδρομή της Αλφαβητοπαρέλαση δεν θα αλλάξει και φέτος κι έτσι η παρέλαση θα αρχίσει από το ύψους του Αγίου Παύλου ώστε να καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Θέμα της θα είναι τα μαγειρέματα. Έχει προηγηθεί διαγωνισμός μαγειρικής. Οι στολές κατασκευάζονται με εθελοντική δουλειά των γονέων εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με την Μαριάννα Δρόσου, οι φετινές συμμετοχές θα φτάσουν σε επίπεδο ρεκόρ, τριάντα σχολείων και συνολικά 3.000 ανθρώπων. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος στην Αλφαβητοπαρέλαση δύο δημοτικά σχολεία από τη Νέα Πέραμο και το δημοτικό σχολείο Φιλίππων. Η κ. Δρόσου εκτιμά ότι ο κόσμος αγαπά την Αλφαβητοπαρέλαση γι’ αυτό και την στηρίζει ποικιλότροπα.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, η παρέλαση θα μετατεθεί ώστε να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά.

 

Διαβάστε επίσης