• 25 Απριλίου 2024,

Την Κυριακή το βράδυ άλλοι πανηγύριζαν και άλλοι κλαίγανε!

 Την Κυριακή το βράδυ άλλοι πανηγύριζαν και άλλοι κλαίγανε!

Είναι δύσκολο να διαχειριστείς μία ήττα σαν αυτή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ την οποία είναι αλήθεια ότι δεν την περίμενε κανείς.

Όταν είσαι αντιπολίτευση και χάνεις με 20 μονάδες διαφορά από το κυβερνών κόμμα δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Τι να αλλάξεις και τι να αφήσεις.

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα που θα πρέπει μετά την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να κινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου αφού με τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Ίσως για την κατάρρευση αυτή, μεγαλύτερο μερίδιο να έχουν κάποια στελέχη του κόμματος  για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, που τις περισσότερες φορές δεν είχανε καμία σχέση με τις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που δεν πείστηκαν , φοβήθηκαν μην μπλέξουν και το ρίξανε στον Κυριάκο που κατάφερε να ταυτιστεί ( και μπράβο του) με την σταθερότητα.

Όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο ήταν λάθος.

Και τα περισσότερα λάθη γίνανε το τελευταίο δεκαήμερο για αυτό και την διαφορά των 20 μονάδων δεν μπόρεσε να την πιάσει καμιά δημοσκόπηση.

Ειδικά ο Κατρούγκαλος με την δήλωση του για τους ελεύθερους επαγγελματίες λειτούργησε ως δήμιος του ίδιου του κόμματος του.

Σε σημείο που αναρωτιόμαστε αν ήταν στημένος.

 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ την δεύτερη Κυριακή θα πάρει χαμηλότερο ποσοστό και θα ανέβει το ΠΑΣΟΚ που έχει ανοίξει την αγκαλιά του για όλους αυτούς που το εγκαταλείψανε πριν από μερικά χρόνια για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον ήρθε η ώρα του επαναπατρισμού.

 

Και ενώ το βράδυ της Κυριακής ο Μητσοτάκης πανηγύριζε ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ της απώλεια του  κορυφαίου Ευρωπαϊκού τίτλου που έχασε για ένα πόντο !

Ήταν η καλύτερη ομάδα όλη την χρονιά , ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του τελικού αλλά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν άτυχος.

Ο Σλούκας με την Φενερμπαχτσέ το έβαλε και στον τελικό με την Ρεάλ το έχασε.

Έτσι είναι η ζωή.

 

Μας λένε κάποιοι δημοσκόποι ότι γνωρίζανε για τις 20 μονάδες διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ  αλλά δεν τολμούσανε να το πούνε για να μην τους λιντσάρουν.

Μετά τις επιθέσεις που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες δημοσκοπήσεων ποιος θα τολμούσε να βγάλει έρευνα που θα έδειχνε την διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στο 20% ;

Το ερώτημα είναι τι δείχνανε την ίδια περίοδο οι κρυφές δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 

Τέλος την ημέρα των εκλογών το ΜΕΓΚΑ ήταν το κανάλι με την μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Με Ράνια Τζίμα στην θέση του πιλότου το μεγάλο κανάλι έκοψε πρώτο το νήμα στην κούρσα της τηλεθέασης.

Ο Μαρινάκης μάλλον θα πρέπει από τώρα να κάνει μια καλή πρόταση στην κ. Τζίμα για να την κρατήσει στο κανάλι γιατί όπως καταλαβαίνετε θα δεχτεί καταιγισμό προτάσεων από άλλα κανάλια.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης